TOKİ'den yeni hamle! O illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak

TOKİ, büyük illerinde içinde bulunduğu 26 ildeki 365 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Açıklamanın ardından nerde ve ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı.

TOKİ'den yeni hamle! O illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'inde içinde bulunduğu 26 ilde 365 arsayı açık artırmaya çıkardı. 

Yapılan açıklamada,  konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, özel okul alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, park ve dinlenme alanları niteliğindeki arsalar açık artırmaya çıkarılıyor. Bahsedilen arsalara yüzde 25 peşinat verilirken 36, 48 ve 60 ay vade ile satın alınabilecek.

TOKİ'den yeni hamle! O illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak - Resim : 1

Hangi illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak?

Tahmin edilen bedelin 4 milyar 721 milyon 272 bin 46 lira olan arsalar yaklaşık 1 milyon 501 bin 219 metrekare büyüklüğünde. Bu arsaların satılacağı iller ise Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van olarak belirtildi. Bu illerde bulunan 365 arsa açık artırmayla satışa çıkarılacak.

TOKİ'den yeni hamle! O illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak - Resim : 2

KDV arsalara dahil değil!

Bahsedilen arsalar KDV'den muaf olarak satılacak. Arsalar konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları niteliğinde olup, yüzde 25 peşinat ile alıcı bulacak. Vadeleri ise 36, 48 ve 60 ay olarak belirlendi.

TOKİ'den yeni hamle! O illerde 365 arsa açık artırmayla satılacak - Resim : 3

Açık artırma ne zaman yapılacak?

Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri, Konya'da bulunan arsalar 12 Ekim Çarşamba günü saat 10.30'da yapılacak.

Adana, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Manisa, Mersin ve Niğde'de bulunan arsaların satışı ise 13 Ekim 2022 Perşembe saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

Bunun yanında satışa çıkarılan arsaların içinde Adana Çukurova'da konut yer alırken, Ankara Çankaya'da konut ve ticaret, Antalya'da konut ile ticaret, Aydın'da turizm tesis alanı, Elazığ'da konut ve ticaret alanları bulunmakta. İzmir'de satışa sunulan arsaların içinde ise sanayi, yerleşik konut alanı, küçük sanayi sitesi, tarım ve konut alanları da mevcut. 

Konuya ilişkin detaylara buradan ulaşabilirsiniz.