Demir 20 TL çıktı mı? 20 lira demir para gerçek mi?

Sosyal medya üzerinde paylaşılan ve gündeme oturan önemli konulardan biri de Demir 20 TL oldu mu? konusu olurken ayrıca 20 lira demir para gerçek mi? sorusu oldu.

Demir 20 TL çıktı mı? 20 lira demir para gerçek mi?

Son zamanlarda sosyal medya platformu üzerinden 20 lira demir para basıldığı iddia edilirken ayrıca demir 20 TL çıktı mı? sorusunun da sorulmasına neden oldu. Sosyal medya üzerinde yayınlanan görüntüler kapsamında demir 20 TL oldu mu? sorusunun sorulmasına neden oldu.

Sosyal medya platformları üzerinde yer alan görüntülerde demir 20 TL basıldığına dair bazı iddialar yer aldı. Hal böyle olunca arama motorları üzerinden demir 20 TL çıktı mı? 20 lira demir para gerçek mi? gibi sorular araştırılmaya başlandı. Sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan görüntüleri incelediğimizde 20 liranın üzerinde Ayasofya Silueti olan bir bozuk para yer alıyordu. İşte, detaylar…

Demir 20 TL çıktı mı?

Sosyal medya platformu üzerinde pek çok kişi tarafından yayınlanan demir 20 TL ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Özellikle kullanıcılar tarafından yeni basıldığı düşünülen demir 20 TL’nin aslında 2020 yılında Ayasofya Camii için bastırılan hatıra parası olduğu meydana çıktı. Ayasofya bildiğiniz gibi daha önce cami değildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak hizmet vermesinin hemen ardından 2020 yılında koleksiyonerler için sunulan 5 bin tane gümüş, 10 bin tane de bronz para basılmıştır.

Demir 20 TL çıktı mı?

20 lira demir para gerçek mi?

Sosyal medya platformu üzerinden yayınlanan görsellerde 20 lira demir paranın basıldığı görüldü. Ayasofya Camii için 2020 yılında hatıra parası olarak bastırılan 20 lira demir para gerçek. Paranın nominal değeri 20 lira olduğu için üzerinde 20 Türk Lirası yazıyor. Fakat paranın güncel satış değeri 670 TL. Aynı paranın altından üretilen modeli de 23.500 TL’den satışa sunulmaktadır.

Piyasa genelinde Merkez Bankası tarafından basılan tedavülde 20 liralık demir para bulunmuyor. 20 lira sadece kağıt banknot olarak basılmaktadır. Bundan dolayı tedavülde kullanılan demir 20 lira yoktur.