TOKİ’den beklenen açıklama geldi! İstanbul ve İzmir dahil 20 şehirde imzalar atıldı

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre 20 şehirde iş yeri satışına başlıyor. İş yeri satışına geçen TOKİ, uygun fiyatlarla vatandaşlara satış gerçekleştirecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma ile yaklaşık 204 iş yerinin ihale ile satılacağı belirtildi.

TOKİ’den beklenen açıklama geldi! İstanbul ve İzmir dahil 20 şehirde imzalar atıldı

TOKİ’nin açıklamalarına göre ilerleyen dönemde başlayacak olan iş yeri ilanlarının açık arttırma yöntemi ile sonlanacağı belirtildi. Halka açık bir şekilde yapılacak olan açık arttırma için başvuru yapılması şartı bulunuyor. Açık arttırma gününde kurallara uygun bir şekilde müzayedeyi kazanan kişiler ise iş yerini satın almaya hak kazanacak. 

TOKİ’nin 20 şehirde iş yeri satışı yapacağı açıklandı

TOKİ’nin ilerleyen dönem için oluşturduğu yeni proje kapsamında 200’den fazla iş yeri satışı gerçekleşecek. Büyükşehirlerin ön planda olduğu proje içerisinde İzmir ve İstanbul’da dahil olacak. Açık arttırma usulü ile satılacak olan iş yerlerine ilişkin ödeme planları ve faiz oranları da belli oldu. Şimdiden birçok başvuru alan proje ile ilgili detaylar bakanlık tarafından yayınlandı.


TOKİ’nin satışını gerçekleştireceği iş yerleri ile ilgili şehirlerde belli oldu. İstanbul, İzmir, Burdur, Çankırı, Düzce, Diyarbakır, Kars, Karabük, Karaman, Kırşehir, Konya, Manisa, Nevşehir, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Yozgat ve Zonguldak’ta gerçekleşecek olan iş yeri satışları için geri sayım başladı.


İş yeri arayışında olan kişilere düşük tutarlarda teminatlarla yardımcı olacak olan TOKİ, bu alanda vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler aldı. Birçok büyükşehirde satış gerçekleştirecek olan TOKİ’nin toplamda 204 iş yeri için ihale açacağı belirtildi. Toplamda 20 ilde gerçekleşecek olan ihale ile ilgili bilgiler de belli oldu.

TOKİ’den beklenen açıklama geldi! İstanbul ve İzmir dahil 20 şehirde imzalar atıldı
Açık arttırma 1 Eylül’de gerçekleşecek

Açık arttırma tarihini ve detaylarını netleştiren TOKİ, detayları kamuoyu ile paylaştı. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen işyeri projesi kapsamında birçok işveren uygun fiyatlarla işyeri satın alabilecek. 1 Eylül’de gerçekleşecek olan açık arttırmanın saat 10:30’da başlayacağı belirtildi. TOKİ tarafından açıklanan detaylara göre toplamda 20 şehirde 204 işyerinin açık arttırma usulüyle satılacağı bilgisi verildi.


Alıcı olmayı isteyen kişiler ise iş yerlerine %25, teminat olarak ise %50 oranında ödeme yaparak işyeri sahibi olabilecek. Açık arttırmayı kazanan vatandaşlar ise kısa süre içerisinde işyerini almaya hak kazanacak. Toplamda 120 vadeye kadar ödeme planını şekillendirebileceğiniz proje ile ilgili düşük faizli bir şekilde ödeme yapmanız da mümkün hale gelecektir.


Açık arttırma sürecine girilirken şehirlere göre farklı detaylar açıklandı. Trabzon’da peşinat oranı %25 olarak belirtilirken diğer tüm şehirlerdeki peşinat tutarları %50 olarak belirtildi. Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek olan açık arttırmaların başvuru ve teminatları bu bankaların şubelerine yatırılacaktır.