TOKİ genç kategorisi başvuru şartları belli oldu! TOKİ yaş sınırı ne? TOKİ genç kontenjan sayısı kaç?

TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili detayları vermeye başladı. 14 Eylül tarihinde başlayan başvurular hala devam ediyor. Peki, TOKİ genç kategorisi başvuru şartları ne? TOKİ yaş sınırı kaç? TOKİ genç kontenjan sayısı ne?

TOKİ genç kategorisi başvuru şartları belli oldu! TOKİ yaş sınırı ne? TOKİ genç kontenjan sayısı kaç?

TOKİ başvuruları hız kesmeden devam ediyor. TOKİ başvuru şartları özellikle ilk kez başvuru yapacak kişiler tarafından araştırılmaktadır. Yapılan açıklama kapsamında TOKİ’den gençlere de kontenjan verileceği duyurulmuştu. Peki, TOKİ genç kategorisi başvuru şartları ne? TOKİ yaş sınırı kaç? TOKİ genç kontenjan sayısı belli oldu mu? soruları araştırılmaya başlandı.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları verilen TOKİ ile ilgili detaylar her geçen gün netleşmeye başladı. Özellikle alt ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına imkan tanıyan 250 bin konut projesine başvurular 14 Eylül tarihi itibariyle başladı. Bugün başvurularda altıncı gün olsa da başvuru sayısı 4 milyonu geçti. Peki, TOKİ genç başvuru şartları neler? TOKİ genç yaş sınırı var mı? TOKİ genç kontenjan sayısı belli oldu mu? tüm soruların cevabı yazımızda yer alıyor.

TOKİ genç kategorisi yaş sınırı kaç?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular çoktan başladı. Yoğun talep gören TOKİ kapsamında gençlere de kontenjan verilerek genç nüfusun da ev sahibi olmasına imkan tanındı. TOKİ başvuru şartları arasında yer alan başvuru yapılacak il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etme şartının bulunduğu TOKİ sosyal konut projesi kapsamında genç kategorisinde yaş sınırı 18 ile 30 yaş arası olarak belirlendi. TOKİ genç kategorisinden faydalanmak için 1991 yılı Eylül ayı sonrasında doğmuş olmanız şarttır.

TOKİ genç kontenjan

TOKİ genç kontenjan sayısı belli oldu mu?

TOKİ tarafından yapılacak olan 250 bin sosyal konut projesi kapsamında gençlere de kontenjan verildiğini söylemiştik. Başvuru yapacak gençler tarafından araştırılan konuların başında ise TOKİ genç kontenjan sayısı yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen detay kapsamında 18 ile 30 yaş arasındaki kişiler genç kategorisinde yer alacak. TOKİ genç kontenjan sayısı olarak da 50 bin belirlendi. Sosyal konutlar için her haneden tek kişi başvuru yapacak olmakla beraber ayrıca şehit yakınları, emekli, gazi ve engelliler için de kontenjana yer verilecek.

TOKİ genç başvuru şartları neler?

TOKİ genç başvuru şartları belli oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak karşımıza çıkan TOKİ sosyal konut projesi kapsamında genç kategorisine başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıda yer alan şartları karşılaması gerekir. Şartları karşılamayan kişiler başvuru yapıp gerçekleştirilen kura çekilişiyle ev almaya hak kazanırsa ve bu durum da tespit edilirse ödenen peşinat ve taksitlerin geri ödemesi yapılmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. TOKİ genç başvuru şartları arasında:

  • Başvuru yapacak kişinin 18 ile 30 yaş arasında olması,
  • Başvuru yapılan ilde en az 1 yıl ikamet edilmiş olması,

Normal TOKİ başvuru şartları arasında yer alan hane içerisinde yaşayan kişilerin gelirinin 16 bin TL ile 18 bin TL arasında olması şartı gençler için geçerli değildir. Ayrıca TOKİ genç kontenjanına başvuru yapacak kişiler de evdeki anne ve babanın geliri göz önüne alınmayacaktır.