TOKİ borcu toplu ödenir mi? TOKİ borcu erken kapatılır mı?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan TOKİ ile ilgili yeni yeni sorular sorulmaya başlandı. Sorulan soruların başında da TOKİ borcu toplu ödenir mi? TOKİ borcu erken kapatılır mı? yer alır. İşte, detaylar…

TOKİ borcu toplu ödenir mi? TOKİ borcu erken kapatılır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında açıklanan 0 faizli 240 ay vadeli TOKİ sayesinde siz de ev sahibi olabileceksiniz. 2+1 ve 3+1 olarak sunulan dairelerin fiyatı farklı olmaktadır. 2+1 evler 608 bin TL’den satışa sunulurken, 3+1 daireler 850 bin TL’den satışa sunulmaktadır. Başvuru bedeli olarak 500 TL belirlenmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından zemin katı veya çatı katı ev sahibi olan vatandaşların taksitleri daha az olacak ve orta katlardaki evlere sahip olan vatandaşların daha çok taksit ödeyeceği açıklanmıştı.

TOKİ borcu toplu ödenir mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından katıldığı canlı yayında yeni açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda gerçekleştirilen kura çekiminden sonra ev almaya hak kazanan kişilerin sözleşmeye çağrılacağı belirlendi. Bakan Murat Kurum tarafından TOKİ ev borcunu tamamen ödeyen kişilere ve kısmi olarak kapatan kişilere belli başlı indirim yapılacağı da açıklandı.

TOKİ borcu toplu ödenir mi? TOKİ borcu erken kapatılır mı? - Resim : 1

TOKİ borcunu tamamen ya da kısmı olarak ödeyen vatandaşlar her ne olursa olsun 2 yıl sonra evlerine geçebilecektir. Peşin ödeme yapmayı düşünen kişiler TOKİ taksitlerini kapatmak için sürekli ödeme yaptığı banka ile iletişime geçmesi şarttır. Banka tarafından belirlenecek erken ödeme indiriminden faydalanabilecekler.

TOKİ’ye aileden 2 kişi başvuru yapabilir mi?

Bazı şartlar karşılandığı takdirde TOKİ’ye aileden iki kişi başvurabilir. Bildiğiniz gibi sosyal konut başvurusu için gençlere bu yıl kontenjan ayrıldı. Ev içerisinde 18 yaş ve üzeri çocuğu olan kişiler eğer başvuru şartlarını karşılıyorsa TOKİ başvurusu yapabilirler. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada 18 yaşını geçmiş olan kişilerin o evde misafir olduğu bundan dolayı evdeki halktan biri sayılmadığını söyledi.