TOKİ BORÇ BİTMEDEN SATILIR MI? TOKİ ne zaman satılır?

Orta ve alt gelirli kişilerin ev sahibi olması için çalışma yapılan TOKİ ile ilgili başvurular alınmaya devam ediliyor. TOKİ borç bitmeden satılır mı? TOKİ ne zaman satılır?

TOKİ BORÇ BİTMEDEN SATILIR MI?  TOKİ ne zaman satılır?

Milyonları ev sahibi yapmak için harekete geçen TOKİ tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başlatıldı. Peki, TOKİ Borç bitmeden satılır mı? TOKİ ne zaman satılır? İşte, detaylar…

Türkiye genelinde çalışmalarına başlanan TOKİ büyük heyecan yaratmaya yetti. Pek çok kişi ilk kez ev sahibi olabilmek için araştırmalar yapıyor. 14 Eylül itibariyle başlayan TOKİ başvurularıyla ilgili detaylar da gelmeye başladı. Özellikle başvuru yapan kişiler TOKİ borç bitmeden satılır mı? TOKİ ne zaman satılır? Gibi soruları sormaktadır. İşte, detaylar…

TOKİ borç bitmeden satılır mı?

TOKİ borç bitmeden satılır mı

TOKİ başvurusu yapan kişiler tarafından en çok araştırılan konuların başında TOKİ borç bitmeden satılır mı? sorusu yer aldı. TOKİ’den ev alma hakkı kazanan kişiler ev taksiti bitmeden satışını yapabilecek mi? sorusunun cevabı hayır olmaktadır. TOKİ evlerini satabilmek için borcun bitmedi şarttır.

TOKİ evleri kiralanabilir mi?

TOKİ evlerini almaya hak kazanan kişiler TOKİ evleri kiralanabilir mi? diye sormaktadır. TOKİ tarafından hazırlanan şartname kapsamında sözleşme imzalan konutlarda borç bitene kadar alıcının veya ailesinin evde ikamet etmesi şarttır. Alıcının kendinin veya ailesinin alınan evde oturmadığı tespit edilmesi halinde yapılan sözleşme feshedilmektedir. Yani TOKİ evleri hazırlanan şartnameye göre kiraya verilemez.