Kalyon Holding’ten dev yatırım: Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Kısa süre önce doğalgaz fiyatlarına gelen zamdan sonra doğalgaz kullanan kişiler Doğalgaz fiyatları düşecek mi? diye araştırma yapmaya başladı. Kalyon Holding’ten dev yatırım geldi.

Kalyon Holding’ten dev yatırım: Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Kalyon Holding, enerji alanında yeni projelere yelken açılıyor. Bildiğiniz gibi Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi Projesi, 5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılayacak. Silivri Doğalgaz Depolama alanlarında bulunan mevcut tesislerin daha iyi hale getirilmesini sağlayan proje de Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğinin teminat altına alınması hedefleniyor.

Doğalgaz depolama kapasitesi artıyor!

Kış aylarında yaşanacak olan doğalgaz krizine karşı önlemler şimdiden alınmaya başladı.  Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ve Proje Direktörü Sercan Kalyoncu özel açıklamalar yaptı.

Proje Direktörü Sercan Kalyoncu tarafından:

"Şu anda hâlihazırda bu tesiste zaten 3.2 milyar metreküp depolama kapasitesi mevcut. BOTAŞ günlük ortalama bu tesisten 25 milyon metreküp gaz çekme kapasitesine sahip. Kuzey Marmara Faz III projesi sonucunda bu tesisin toplam depolama kapasitesi 4.6 milyar metreküpe çıkarılacak. Olağan bir doğalgaz ihtiyacını da, 75 milyon metreküp gibi ciddi bir miktar, sadece bu tesisten karşılanabilecek" denildi.

Kalyon Holding’ten dev yatırım: Doğalgaz fiyatları düşecek mi? - Resim : 1

Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ise:

"Dünya Rusya Ukrayna savaşından sonra enerji krizi içerisinde. Ülkelerin rekabeti önemli bir yer tutuyor. Dünyanın böyle zorlu döneme girdiği esnada ülkemiz doğal gaz krizini rahat atlatacak ülkelerin başında geliyor.

Bu doğal gaz depolama tesisi hem doğal gazın fiyat olarak düşük olduğu zamanlarda satın alma imkânı sağlayarak maliyetleri düşürecek hem de yıl içinde talepteki değişime göre arz güvenliğini sağlayacak. O nedenle kritik bir proje. Maliyeti 500 milyon dolara yakın" dedi.