TOGG’da yeni dönem – ilk batarya üretildi

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için geri sayım başladı. 29 Ekim’de seri üretime başlayacak olan yerli araba için yeni döneme de girilmiş oldu. Seri batarya üretimine başlanan TOGG fabrikasında hareketli günler yaşanıyor.

TOGG’da yeni dönem – ilk batarya üretildi

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için geri sayım başladı. 29 Ekim’de seri üretime başlayacak olan yerli araba için yeni döneme de girilmiş oldu. Seri batarya üretimine başlanan TOGG fabrikasında hareketli günler yaşanıyor. Yıllık 100 bin üretim bandına ulaşması planlanan TOGG için artık haftalar sayılmaya başlandı.


Yerli otomobilin 2023 yılında yollarda olması bekleniyor. Batarya üretimlerinin hemen ardından araç seri üretimine geçilecek olan yerli araç için geri sayım devam ediyor. Bursa’da yer alan TOGG fabrikasının %90 oranında inşa edildiği biliniyor. Son düzenlemelerin ardından 29 Ekim tarihinde seri üretime başlayacak olan TOGG, kısa süre içerisinde yollarda olacaktır.

29 Ekim’de banttan inecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda banttan indirilmesi planlanan yerli arabayla ilgili gelişmeler sürüyor. Yaklaşık 2 ay boyunca seri üretim faaliyetlerinin sürdürüleceği TOGG ile ilgili fiyat tahminleri de yapılmaya başladı. Çıkışına çok az bir sürenin kaldığı araçla ilgili şarj istasyonları da Türkiye’nin her bir noktasına inşa ediliyor.

TOGG’da yeni dönem – ilk batarya üretildi
Eş zamanlı olarak yürütülen projeler kapsamında Türkiye’nin 2023 yılında elektrikli otomobiller açısından avantajlı ülkeler konumda yer alması bekleniyor. Türkiye’nin ilk yerli arabası olarak bilinen TOGG, birçok farklı teknoloji devinin birleşmesiyle marka haline gelmiştir. 29 Ekim’de ilk yerli arabanın banttan inmesi ve seri üretimin her geçen gün hızlanarak devam etmesi de planlamalar arasında yer alıyor.

TOGG’un fiyatı ne kadar olacak?

TOGG için henüz bir fiyat belirlemesi olmamasına karşılık yöneticilerden yapılan açıklamalar büyük bir önem arz ediyor. Segmentinde yer alan diğer araçlarla rekabet edebilir düzeyde bir fiyatla piyasaya çıkacak olan TOGG’un aynı zamanda vergi indirimleri sayesinde de tercih edilmesinin mümkün olacağına dikkat çekildi.


TOGG fiyatının ilk banttan indirileceği tarih olan 29 Ekim’de açıklanması planlanıyor. Kurda meydana gelen değişikliklerde araba maliyetini etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle seri üretim için ilk banttan indirmenin yapılacağı 29 Ekim tarihleri beklenmektedir. İlerleyen haftalarda netlik kazanacak olan TOGG’un fiyatına ilişkin henüz resmi bir açıklamanın da olmadığı bilinmektedir.

Etiketler