TOGG, Trafo ile şarj edildi

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olan TOGG, Gemlik Kampüsünde kurulumu yapılan TruGo şarj cihazı ile test sürecine girdi. Bu test sonucunda TOGG bataryalarının yüzde 80 dolumu sadece 25 dakika içerisinde gerçekleştiği gözlemlendi.

TOGG, Trafo ile şarj edildi

Geçtiğimiz zamanlarda deneme üretimi yapılan ve bugün testi gerçekleştirilen TruGo cihazı, testi başarıyla geçti. 25 dakika içerisinde yüzde 80 doluma ulaşıldığı belirtilen paylaşımda, TOGG için oldukça büyük bir avantaj olduğu gözlemlendi. Üstelik TruGo cihazları ihtiyaç olan her türlü elektrikli araçta şarj edilmesini sağlayacak. Bu yüzden bu cihazların daha yoğun bir kullanıma maruz kalmaması için yoğun bölgelerde TruGo sayısı artırılacak.

Lisanslar alındı

TOGG, TruGo sistemlerinin lisanslarının EPDK tarafından alınmasıyla birlikte TruGo şarj ağı işletmecisi lisansını elde etti. Böylelikle belirlenen hedefler doğrultusunda bu şarj cihazları Türkiye’nin dört bir yanından kullanımı sağlanacak. Genellikle trafiğin yoğun olduğu güzergâhlara daha fazla yapılması beklenen TruGo, yoğun olan bölgelerde elektrikli araçlara hizmet sağlayacak.
 TOGG, Trafo ile şarj edildi

25 kilometrede bir şarj cihazı

TOGG’un şarj ihtiyacını karşılayacak olan TruGo, Türkiye’nin dört bir yanına kurulması bekleniyor. Özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere kurulması beklenen TruGo, böylelikle ihtiyaç hâlinde şarjların yapılması sağlanacak. Türkiye’de her elektrikli otomobilin kullanımına açık olacak olan TruGo, her türlü elektrikli otomobilin şarj ihtiyacını karşılayacak. Üstelik bu hizmetleri yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmetle sunulacak.
 

TruGo ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapıldı

TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, geçtiğimiz zamanlarda TOGG için ihtiyaç duyulan TruGo için şu sözlerde bulundu: “Ülkemizde uçtan uca elektrikli araçlarla seyahat etmeyi mümkün kılacak hızlı şarj istasyonları kurma hedefimiz doğrultusunda EPDK’ya yaptığımız başvuru sonuçlandı. Sektörün lisanslı oyuncuları arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu regülasyonun Türkiye’nin şarj altyapısının gelişimi için çok kıymetli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ortasına kadar 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj cihazının kurulumunu yapacağız. Bu öncü pozisyonumuzu önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdürmeye kararlıyız. Hedefimize giden yolda geri sayım başladı. Homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk akıllı cihazımız C-SUV pazara çıkacak.”

Etiketler