Thodex'e 5 ayrı makamdan icra geldi

Anadolu İcra Dairesi, Thodex'in hesabına 5 ayrı adli makamdan çıkarılan tedbir kararı olduğunu belirtti.

Thodex'e 5 ayrı makamdan icra geldi

Thodex mağdurlarının avukatlarından Berke Kaşıkaralar'ın haciz talebini üzerine değerlendirmelerde bulunan Anadolu İcra Dairesi, Thodex'in hesabının bulunduğu 3 ayrı banka hesabına haciz konulması kararına vardı. İlgili bankalara kararın bildirimini yazan Daire, bir bankadan şirkete ait 3 ayrı hesapta yaklaşık 16 milyon Türk Lirası değerinde para bulunduğunu ancak 5 ayrı adli makamdan çıkarılan tedbir kararı olduğunu söyledi. Avukat Kaşıkaralar ise "Bizden önce gelen 120 kişinin varlığı olması dolayısı ile dosyamızı tahsis edemiyoruz. Bu sebeple de müvekkilimiz mağdur bulunur" dedi.

Haciz Talebi Kabul Edildi

Mağdur'un avukatı Berkes Kaşıkaralar, Thodex Şirketi'nin eski adı olarak bilinen Koineks Teknoloji Anonim Şirketi'ne ait 3 araca haciz konulmasını  Anadolu 18. İcra Dairesi'nden talep etti. Avukatın bir diğer talebi de şirketin 3 ayrı bankada bulunan hesaplarına haciz gönderilmesiydi. Anadolu 18. İcra Dairesi 3 araca ve 3 ayrı bankadaki paralara haciz koyulması işlemini kabul ettiğini ve ilgili işlemlerin başladığını bankalara bildirdi.

Aynı Bankada 3 Hesap ve 16 Milyon Türk Lirası

Yapılan incelemeler sonunda Anadolu 18. İcra Dairesi tarfından yapılan bildirim sonrasında konuya mevzubahis olan şirketin eski adıyla Koinesks'in aynı banka içinde 3 ayrı hesapta 16 Milyon Türk Lirası olduğu belirtildi. İlgili rakamlarla ilgili daha önceden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2 sefer Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin daha önceden karara bağlanmış haciz ve tedbir kararları olduğu öğrenildi.

Etiketler