Şişecam'dan dev atılım!

Şişecam, küresel cam ambalaj sektöründe oluşan fırsatları değerlendirmek için Avrupa pazarında aktif rol alacak yeni fabrikasını duyurdu.

Şişecam'dan dev atılım!

Avrupa'daki ilk yatırımını Macaristan kentinde kurulmasına karar verilen ve 255 milyon Euro büyüklüğünde bir yatırım yapılması planlanan tesislerin 2023 yılında faliyetine geçmesi planlanıyor.

Yeni tesis, alanında tek olacak olup, Avrupa'nın ilk cam ambalaj tesisi konumunda olacak. Tesisin 2023 yılında en azından yarı kapasiteyle faaliyete geçmesi planlanıyor.

Şirket, bu hamleyle hem Macaristan'ın hem de Avrupa'nın artan cam ambalaj arzını karşılamayı hedefliyor.   Yeni fabrikanın 2025 yılında ise tam kapasite ile üretim yapması hedefleniyor. Şirketin bu fabrika ile 2025 yılından itibaren tam kapasite ile çalışmasının ardından yıllık 330 bin ton üretim yapmayı hedefliyor.

Şişe ve Cam Fabrikaları tarafından yapılan KAP bilgilendirmesi ise şöyle:

"Şirketimizin Yönetim Kurulu toplantısında küresel cam ambalaj pazarının önemli bir hacmine sahip Avrupa pazarındaki fırsatları değerlendirmek amacı ile iki fırınlı ve yıllık 330 bin ton net üretim kapasiteli, işletme sermayesi gereksinimleri dahil yaklaşık 255 Milyon Euro tutarında Avrupa'daki ilk cam ambalaj fabrikası yatırımının Macaristan'da yapılmasına ve yatırımın gerçekleştirilmesi amacı ile de Macaristan'da %100 hissedarlık ile şirket kurulmasına karar verilmiştir. Avrupa'daki bu ilk cam ambalaj tesis yatırımımızın ilk fırınının 2023 yılında operasyona başlaması ve 2025 yılı itibariyle tesisin tam kapasiteye ulaşması ve gerçekleştirilecek bu cam ambalaj tesisi yatırımı ile hem Macaristan hem de Avrupa'da artan cam ambalaj talebinin karşılanması hedeflenmektedir. Gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

SISE hissesi bu KAP bildiriminin hemen arından yüzde 1.36 yükseliş ile 8.21 seviyesini test etmiş kar alımları ile birlikte 8,18 seviyesinde küçük destekler bularak satışların karşılanmasıyla birlikte yaklaşık 2 saattir yatay bantta ilerliyor.

SISE TURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 47.2
Satış 47.22
Değişim 0.54%
Son Değer 47.2
En yüksek 47.68
En düşük 46.3
Haftalık Değişim -4.065%
Aylık Değişim 2.0761%
Yıllık Değişim 3.0117%
Etiketler