TCELL Hisse Analiz | TCELL Hedef Fiyatı | TCELL Hisse Yorum

TCELL, Elektronik haberleşme alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin öncü şirketlerindendir. Borsa İstanbul'un da en değerli şirketlerinin başında gelen TCELL raporumuzda TCELL hedef fiyatı ve TCELL hissesi geleceğini gelin hep birlikte inceleyelim.

TCELL Hisse Analiz | TCELL Hedef Fiyatı | TCELL Hisse Yorum

TCELL hissesi faaliyet alanı itibariyle Türkiye'de en büyük şirketlerin başında geliyor. Elektronik haberleşme konusunda yurtiçi ve yurtdışı yatırımları olan ve aynı şekilde yurtdışından da yatırım alan ender Türk şirketlerinden birisidir.

TCELL hisse, Borsa İstanbul'da en çok ağırlığı olan hisselerden birisidir. Bunun sebebi hem hisse adedi hem hissenin adet fiyatının yüksek olması hisseyi daha güçlü hale getirmesi.

TCELL hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- TCELL hisse yorum 
2- TCELL hisse hedef fiyatı 
3-
TCELL hisse alınır mı?
4-
TCELL hisse temettü 
5-
TCELL hisse teknik analiz
6-
TCELL hisse bilanço

TCELL hisse grafik

TCELL Hisse Yorum

TCELL hisselerinde geçtiğimiz yıl itibariyle ciddi bir yükseliş söz konusu olmadı hatta geniş açıdan bakıldığı zaman son 1 yıl içerisinde endeks altı getiri sağladığını söylemek mümkün 2021 yılının ilk aylarında bir adet TCELL hisse fiyatı 16 lira civarındayken bugün anlık TCELL hisse fiyatı 19.13 TL etrafında dolanıyor.

TCELL Hisse Hedef Fiyatı

TCELL hisse hedef fiyatı ile ilgili analistler birden fazla görüşe hakim. Bu sebeple hem düşüş hem yükseliş hedefi verilmiş 2 yorumu sizlerle buluşturalım.

TCELL hisse yükselecek mi? TCELL hisselerinde artış yaşanacağını düşünen analistlerin gerekçesi, hissenin son bir kaç yılı çok sessiz geçirmesine rağmen şirketin karlılık oranlarının artış göstermeye devam etmesinden kaynaklı. 2021 yılı içerisinde 2. 3. çeyrekte beklemedik şekilde dönemlik negatif bilanço açıklaması hisse fiyatlarına neredeyse hiç etki etmemiş durumda. Analistlerin TCELL için hedef fiyat rakamı ise 30 lira bölgesi. 

tcell teknik analiz

TCELL hisse düşecek mi?: TCELL hisselerinde düşüş yaşanacağına inanan analistlerin gerekçesi ise dolar bazlı artık daha da ucuz kalan ve yatırımcısının yüzünü güldürmeyen TCELL hissesine olan ilginin azalacağını düşünen analistler hisse fiyatlarında büyük bir düşüş beklemediklerini fakat yatay bir bant içerisinde 15-19 arasında yatay seviyelerini koruyacağını düşünüyorlar.

TCELL Hisse Alınır Mı?

TCELL hissesi alınır mı? Aslında burada sorulması gereken, bir hissenin alınması ya da alınmamasının direkt bir yoruma ya da fikre dayatılmasından ziyade bakmamız gereken parametreler şöyledir.

1 Hisse geçmişte hangi hareketleri tekrarlamış
2 Hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyatı kaç?
3 Şirketin geleceğe dönük planları neler?
4 TCELL hissesinin bilançosu ne durumda?
5 TCELL yeni yatırım yapacak mı?
6 TCELL, F/K'sı kaç?

Bu gibi temel soruların cevabını verdikten sonra hissenin alınıp alınmayacağına dış kaynaklardan değil doğrudan siz karar verebilirsiniz.

TCELL Hisse Temettü  

TCELL hisselerindeki temettü verimliliği oldukça yüksek olmakla birlikte aynı şekilde temettü tekrarı sayısı da bir hayli yüksek seviyelerde.

tcell temettü

TCELL Hisse Teknik Analiz

tcell hisse teknik grafik

TCELL hisseleri yükselen kanalın dibine attığı iğneden sonra bu seviyenin altında kalmadan hızlıca yükseliş denemesinde bulundu. Linear Regresyonun ara kanal direncinden ret yiyen TCELL hissesi anlık fiyat şu an için 19.07 olarak görülüyor. 

TCELL hissesi teknik destek ve direnç seviyeleri şöyle sıralanıyor,

Destekler: 18,36 - 17,26 - 14,82 
Dirençler: 19,46 - 21,90 - 23,99

TCELL Bilanço

TCELL hisselerindeki temettü sıklığı hissenin karlılığını yüksek olduğunun bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Son dönem kârı ise şöyle,

tcell bilançosu

Dönemlik bilançolarının her birinde yükümlükleri artış gösterse dahil finansal açıdan büyümesini artıran TCELL şirketi, bu durumu hisse fiyatlarına yansıtması durumunda ise TCELL hisse fiyatları giderek hızlı şekilde büyüyebilir.

TCELL TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 77.5
Satış 77.55
Değişim 0.1%
Son Değer 77.5
En yüksek 78.3
En düşük 76.45
Haftalık Değişim 1.241%
Aylık Değişim 14.4756%
Yıllık Değişim 38.1461%
Etiketler