SASA Hisse Analiz | SASA Hedef Fiyatı | SASA Hisse Yorum

SASAS hissesi Türkiye'nin en büyük polyester üretim tesis alanlarına sahip şirketlerden olmakla birlikte Borsa İstanbul'un en büyük şirketlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu raporda SASA hissesinin geleceğini ve hedef fiyatını gelin hep birlikte inceleyelim.

SASA Hisse Analiz | SASA Hedef Fiyatı | SASA Hisse Yorum

SASA hissesi yatırımcıların yurtiçi pay piyasalarında en çok tercih ettiği hisse senetlerinin başında yer alıyor. Bu ilginin asıl sebeplerinden birisi şirketin yönetimi yatırımcısına olan hassasiyeti olarak görülebilir. Örneğin, hisse senedinde beklenmedik bir düşüş olması halinde şirket hızlı şekilde bir geri alım programı oluşturup yatırımcılar için süreci daha az zararla idare edebilmesini bile hedefliyor. 

Bunun dışında şirket ile ilgili bir haber akışı olması halinde yönetim kurulundan çıkan haberler hızlıca SASA hisse KAP haberi olarak karşımıza çıkabiliyor.

SASA hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- SASA hisse yorum 
2-
 SASA hisse hedef fiyatı 
3- 
SASA hisse alınır mı?
4- SASA hisse temettü 
5- SASA hisse teknik analiz
6- SASA hisse bilanço

SASA Hisse Yorum 

SASA hissesi ile ilgili yapılabilecek en iyi yorum hissenin bir yatırımcı dostu olduğu olabilir. 1966 yılının sonunda SASA şirketi kurulduktan sonra 1996 yılının ilk ayında halka arz edilen SASA şirketi, 30 yıllık tecrübesi ile birlikte Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz olduğu günden bu yana orta ve kısa vadeli yatırımcılarının neredeyse hiç birine kaybettirmeyen SASA hissesi, aktif gündem haberlerinden genelde çok büyük şiddetle etkilenmiyor.

2021 yılının başında 14 lira gibi bir fiyatta işlem görürken 2021 yılının son gününe denk gelen bu yazıda canlı SASA hisse fiyatı 53.85 TL'ye denk geliyor. 

sasa hisse yorum

SASA Hisse Hedef Fiyat 

SASA hissesi ile ilgili çalışmalar yapan analistler SASA hissesi ile ilgili geri alım programlarının artış gösterebileceğini bu sebeple SASA hisse hedef fiyatının 50 -70 TL bandı üzerinde olduğunu dile getirdiler.

SASA Hissesi Alınır Mı?

SASA hissesi alınır ya da alınmaz demek SPK kurallarına göre aykırı fakat SASA hissesinin aylık grafikleri incelendiği taktirde orta ve uzun vadede neredeyse hiç bir yatırımcısına zarar ettirmediği gözlemlenmektedir.

SASA Hissesi Temettü

SASA hisselerinde her yılın ilk yarısında şirketin karlılık durumuna göre yatırımcılarına temettü dağıtımı gerçekleştiriyor. SASA hissesi her zaman temettü olarak ödeme yapmadığı gibi ayrıca kar dağıtımını hisse bölünmeleri ile de yapıyor. 

Son 3 yıl içerisinde 6 kere bedelsiz bölünme gerçekleştiren SASA hissesi temettü ve bedelsiz hisse dağıtımına devam edecek gibi duruyor.

SASA Hisse Teknik Analiz

SASA hisselerinde 2021 Ocak ayında başlayan yükseliş 2021 yılının neredeyse tamamına sirayet etmiş durumda. 2021 yılı ocak ayında SASA hisse fiyatı 14.75 TL iken 2021 yılının son gününde SASA hisse fiyatı 54.10 TL'dir.

SASA hissesinde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 48.30 - 43.30 - 40
Dirençler: 57.35 - 60.60 - 63.50

SASA hşsse

SASA Hisse Bilanço

sasa bilanço

SASA hisse bilanço incelemesi yapıldığında her dönem karlılık oranını artıran ve borçlarındaki kontrollü artışı da dengede tutabilen SASA şirketinin ekonomik büyüme politikaları şimdilik istikrarlı büyümesi için iyi bir araç olarak görülüyor.

SASA SASA POLYESTER SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 40.06
Satış 40.08
Değişim 0.06%
Son Değer 40.06
En yüksek 41.02
En düşük 39.92
Haftalık Değişim 1.1105%
Aylık Değişim -6.3581%
Yıllık Değişim 9.9341%
Etiketler