TC kimlik numarası ile başvuru yapana para ödenecek!

Yeni açıklanan yardım kampanyası ile TC kimlik numarası ile başvuru yapan vatandaşlar için kampanyaya başvuru süreci halen devam ediyor. Peki nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

TC kimlik numarası ile başvuru yapana para ödenecek!

TC kimlik numarası ile başvuru yapana anında para verilecek!

Hükümetten bütçe görüşmelerinde temel ihtiyaç desteği kredisi ve 1000 TL nakit destek başvurusu hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 6.2 milyondan fazla kişiye destek ödemesi yapıldığına ve başvuruların sürdüğüne yer verildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs döneminde muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası vermeye başlamıştı. Bu başvurular e-Devlet üzerinden alınırken aynı zamanda sorgulama işlemi de e-Devlet’ten yapılabiliyor. Başvurusu olumlu karşılanan kişilerin parası PTT’den teslim ediliyor. Bir zarf içinde teslim edilen bu para için başvurular halen devam ediyor.

E-Devlet T.C. ile pandemi yardımı öğrenme ekranı: İhtiyacı olan, TC kimlik NO ile başvuru yapana 1000 TL ve temel ihtiyaç kredisi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların e Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapabileceğini söyledi ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL verileceğini söyledi. TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında temel ihtiyaç kredisi ve pandemi 1000 TL başvurusu hakkında açıklama geldi. AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar yaptığı açıklamada 9 milyon vatandaşa 10 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi verildiğini , 6 milyondan fazla vatandaşa ise pandemi sosyal destek kapsamında 1000 TL’lik nakit destek ödemesi yapıldığını söyledi.

İhtiyaç sahiplerine 1000 TL veriliyor! Başvurular devam ediyor!

Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik nakdi destek ödemesi hakkında açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar şu açıklamaları yaptı. “İhtiyaç sahibi 6,2 milyon ailemize biner TL’lik nakdî yardım yapıldı. En düşük emekli aylığı 1.500 TL’ye yükseltildi. Bu anlamda kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletilip süresi de uzatılmış oldu.

En düşük emekli aylığını 1.500 lira olarak ifade etmiştik. Bu anlamda 18,7 milyar TL tutarında kısa çalışma ödeneği, 4,4 milyar TL tutarında nakdî ücret desteği ve 3,6 milyar TL tutarında ise işsizlik ödeneğiyle işçilerimize destekte bulunuldu. Böylece istihdamın sürekliliği güçlü bir şekilde bu büyük krizden minimum etkilenmesi için adımlar atılmış oldu.” İfadelerine yer verdi.