Sürpriz gelişme! Kavalalı davası öne alındı

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuyla yargılanan ve 1515 gündür tutuklu. Avrupa Konseyi tarafından yaptırım tehditlerinin ardından görülecek ilk davanın sonucunu tüm Avrupa takipte olacağa benziyor...

Sürpriz gelişme! Kavalalı davası öne alındı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra ilk defa, Osman Kavala’nın tutukluluk durumunu değerlendirecek.

Osman Kavala'nın 4 Yıldır Tutukluğu Devam Ediyor

Takvimler 17 Ekim 2017'yi gösterdiği gün Gaziantep'te tutuklanmasının ardından tutukluk hali devam eden Kavala'nın 1 Kasım’dan bu yana hükümeti devirmek veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni devirmeye teşebbüs suçlamalarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Osman Kavala, o tarihten bu yana 1514 gündür hapis. 

Osman Kavala

Osman Kavala Tüm Suçlamaları Reddetti

24 Haziran 2019’da başlayan yargılamanın altıncı duruşmasında Kavala ve diğer tüm sanıklar hakkında beraat kararı çıkmıştı.

Fakat Osman Kavala, cezaevinden tahliye edilmeden Türk Ceza Kanunu (TCK) 309. Maddeden, yani 11 Ekim 2019’da beraat ettiği suçlamadan yeniden tutuklandı.

Avrupa Konseyinden Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi 

Geçtiğimiz haftalarda Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararının uygulanmasını isteyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yapmış olduğu toplantılarda Türkiye hakkında ‘‘ihlal prosedürü’’ başlattı.

Osman Kavala Kimdir?

Mehmet Osman Kavala 2 Ekim 1957 yılında Paris'te dünyaya geldi. Babası Mehmet Kavala'nın 1982 senesinde ölmesinin hemen ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, İletişim yayınlarının kurucuları arasında yer aldı.

Osman Kavala'nın Serbest Bırakılması Ekonomiyi Etkiler Mi?

Osman Kavala serbest kalırsa dolar düşer mi? Davayı yakından takip eden küçük yatırımcı kitlesinin genel sorusu bu yönde olmakla birlikte inanış Osman Kavala'nın olası serbest kalması durumunda Türkiye üzerindeki siyasi ve politik baskının azalacağı yönünde. Bu baskının ortadan kalkması ile birlikte döviz kurlarının gevşeyeceği düşünülüyor. Döviz kurlarındaki gevşeme ise yabancı yatırımcının Borsa İstanbul hisselerine yöneleceğine dolaylı yoldan bu siyasi sıkıntıların ekonomiye kısa sürelide olsa bir fayda sağlanacağına inanılıyor. Bu görüşlerin gerçek çıkma yada ekonomiye fayda sağlayıp sağlamayacağını kestirmek ise neredeyse imkansız...

Etiketler