'Dolar 50 TL olacak' diyerek vatandaşı kandırdılar! Binlerce kişi mağdur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı ekonomi önlem paketleri meyvesini vermeye başladı. Döviz kurunda yaklaşık olarak %30’un üzerinde bir düşüş yaşandı. Kurun hareketliliğinin yanı sıra sosyal medya üzerinden spekülasyon yapan sözde ekonomistler vatandaşı mağdur etti.

'Dolar 50 TL olacak' diyerek vatandaşı kandırdılar! Binlerce kişi mağdur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı ekonomi önlem paketleri meyvesini vermeye başladı. Döviz kurunda yaklaşık olarak %30’un üzerinde bir düşüş yaşandı. Kurun hareketliliğinin yanı sıra sosyal medya üzerinden spekülasyon yapan sözde ekonomistler vatandaşı mağdur etti. Vatandaşlar “Dolar 50 TL olacak” diyenlere öfke kustu.

“Dolar 50 TL olacak” diyen sözde yatırımcılar sosyal medyadan linç edilmeye başlanıldı. Pek çok paylaşımın kaldırıldığı görülse de, vatandaşın hafızasına kazınan ve sözde yatırım tavsiyesinde bulunan kişilere öfke dolu mesajlar yağdı.

Sözde yatırım tavsiyelerine uyarak yatırım yapan binlerce vatandaş, kendisini sözde ekonomist olarak belirten ve tavsiyede bulunan kişilere sitem etti. Tüm malvarlığını dolara yatıranların yanı sıra 50 bin ila 100 bin TL arasında zarara uğrayan binlerce kişinin olduğu belirtildi.

Dolar Kuru Kabine Toplantısından Sonra Düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda döviz düşmeye başlamıştı. Bir günde yaklaşık olarak %30’un üzerinde değer kaybeden dolar kuru bugün 12 TL seviyelerinde seyretmekteydi. Dolar yükselecek yalanını ortaya atanlar sosyal medya üzerinden ağır eleştirilere maruz kaldı. Mağdur olan vatandaşlar adeta ateş püskürdü. 

Sözde Ekonomistler Vatandaşı Zarara Uğrattı

Sözde ekonomistler tarafından sosyal medya üzerinde yapılan spekülasyon sonucunda 'Dolar alın, 25-30 TL olacak.' ve “Dolar 50 TL olacak” sözlerine itibar eden binlerce vatandaş 17 TL ile 18 TL arasında dolar aldı. Doların 12 TL seviyesine düşmesi ile birlikte mal varlığını satan, kredi çekerek dolar alan ve birikimini dolara yatıran birçok vatandaş büyük bir şok yaşadı. Kur spekülasyonuna soyunan isimlere öfke kusan vatandaşlar sosyal medya hesaplarını abluka altına aldı.

'Dolar 50 TL olacak' diyerek vatandaşı kandırdılar! Binlerce kişi mağdur - Resim : 1

Vatandaşlar Yatırım Tavsiyesinde Bulunanlara Ateş Püskürdü

Doların sert düşüşü ile birlikte sosyal medya hesapları üzerinde çeşitli spekülasyonlar oluşturarak doların fiyatının 50 TL’yi bulacağını ifade edenlere yönelik olarak sosyal medyada linç girişimi başlatıldı. Pek çok kişi yatırım tavsiyesine uyduğu kişilere yönelik olarak ateş püskürdü. Zararlarını telafi etmenin yollarını arayan vatandaşlar sözde ekonomistlere karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Evini Arabasını Satan Kredi Çeken Dolar Aldı! Sonu Hüsran Oldu

Sözde ekonomistlerin popülerlik uğruna yaptığı yatırım tavsiyelerine uyan birçok vatandaş sosyal medya üzerinden yapmış oldukları yorumlarda evlerini araçlarını satıp dolar aldıklarını ve zarara uğradıklarını belirtti. Bunun yanı sıra 17-18 TL dolar kuru üzerinden kredi çekerek dolar alan birçok vatandaşında sözde ekonomistlere yönelik olarak ağır eleştirilerde bulunduğu görüldü.

Doların sert düşüşü ile birikimlerinin büyük kısmı yok olan vatandaşlar kur spekülatörlerine isyan etti. Özellikle Youtube üzerinde yayın yapan veya sosyal medyada popüler olmak uğruna çeşitli bahaneler ile vatandaşları yatırıma yönlendirenlere yönelik olarak mağduriyet yorumları yağdı.

Sözde Ekonomistlerden "Alım Fırsatı" Gönderileri

Döviz kurunun reel noktalara gelmeye başlaması ile birlikte tahminleri tutmayan kur spekülatörleri bu seferde alım fırsatı yalanının arkasına sığındı. Vatandaşın öfkesinden ve siteminden kurtulmak isteyen pek çok sözde ekonomist doların yeniden çıkış yapacağını öne sürdü. Bu açıklamaların artması ve vatandaşların yanlış yönlendirilerek zarara uğramasına neden olan ve kur ile ilgili spekülasyon yapanlara karşı olarak harekete geçileceği ön görülmektedir.