Bitcoin hamleleri Luna'yı nasıl etkiliyor?

Algoritmik stablecoin UST için bir rezerv protokolü oluşturmaya adanmış, Singapur Cumhuriyeti'nde kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard (LFG), 100 milyon ABD doları değerinde ek bir bitcoin satın alarak toplam varlıklarını BTC'nin biraz üzerine çıkardı.

Bitcoin hamleleri Luna'yı nasıl etkiliyor?

Terra (LUNA) 'nın kurucusu Do Kwon haberi Twitter'da açıkladı ve LFG'nin "UST fx rezervleri için ek [USD] 100 milyon değerinde BTC" satın aldığını söyledi ve LFG rezervleri web sitesine bir bağlantı paylaştı.

Rezervleri izleyen bu gösterge panosuna göre, LFG'nin şu anda yaklaşık 2,25 milyar ABD doları rezervi var, bunun %75,5'i veya 1,7 milyar ABD doları bitcoin'de. Diğer % 17,7'si USD madeni para (USDC) cinsindendir, bu da 398,6 milyon USD'ye eşdeğerdir.

Özellikle, LFG'nin ABD doları cinsinden rezerv bakiyesi, BTC ve diğer kripto varlıkların fiyatı düştüğü için son birkaç gün içinde bir darbe aldı. Rezerv en yüksek seviyesinde 3.658 milyar USD değerine ulaştı.

Daha önce bildirildiği gibi Terra, şubat ayında stabilcoin UST'sini bitcoin ile kısmen destekleyeceğini duyurdu. Do Kwon, vakfın 10 milyar USD değerinde bitcoin satın almayı hedeflediğini iddia etti.

“BTC rezervlerinde 10B+ olan UST, Bitcoin standardının yeni bir parasal dönemini açacak” dedi. "Harcaması daha kolay ve btc'yi tutmak için daha çekici olan P2P [eşler arası] elektronik nakit."

Luna üzerinde Bitcoin'in etkisi var mı?

Çarşamba sabahı 7:20 UTC'de BTC, bir günde değişmeden ve bir haftada %12'den fazla düşüşle 40.047 USD'den işlem görüyor. Aynı zamanda, piyasa değeri başına dokuzuncu madeni para olan LUNA, 85,6 USD'den el değiştiriyor. Bir günde %1,1 arttı ve bir haftada %26,5 düştü.

Bazı kullanıcılar, LFG'nin "piyasa dışı anlaşmalar" yoluyla Bitcoin satın aldığından fiyatları etkilemediğini iddia ediyor. Bir kullanıcı, "Neden onu piyasadan satın almıyor ve diğer piyasa katılımcılarına, instos/balinalarla yapılan piyasa dışı anlaşmalar yerine bir miktar satın alma gücü olduğunu göstermiyorsunuz? Dürüst olmak gerekirse, piyasa dışı satın alımlarla daha az umurumda olamazdı" dedi.

Etiketler
Yorumlar