S&P, Türkiye ekonomisi için büyüme beklentisini yükseltti

Standard&Poor's, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, büyüme beklentisini de yükseltti.

S&P, Türkiye ekonomisi için büyüme beklentisini yükseltti

Standard&Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisine yönelik bazı değerlendirmelerde bulunuldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu 'B+' olarak teyit ederken yerel para birimi cinsinden kredi notunu da 'BB-' olarak belirledi.

S&P

Kredi notu görünümünü de 'durağan'dan 'negatif'e düşürdü. S&P, Türkiye ekonomisine yönelik 2021 yılı büyüme beklentisini yüzde 8,6'dan yüzde 9,8'e çıkardı.

Para politikası sürdürülebilirse görünüm yeniden durağan olabilir

Yapılan değerlendirmede, kamu politikasının öngörülebilirliğinin, para politikasının da etkinliğinin sürdürülebilir ve gelişmiş olduğunun gözlenmesi durumunda görünümün yeniden 'durağan' olarak güncellenebileceğini belirtildi.

Türkiye ekonomi

Türk bankacılık sektörüne olan güven devam ediyor

Türkiye'nin cari işlemler hesabının 2018 yılının ağustos ayından daha güçlü bir durumda olduğunun aktarıldığı açıklamada, hane halkının tasarruflarını bankalarda tutmayı tercih etmesiyle de Türk bankacılık sektörüne olan güvenin korunduğunun görüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıla yönelik büyüme beklentisinin yüzde 8,6'dan yüzde 9,8'e yükseltildiği belirtildi.

Türkiye ekonomi

Türkiye ekonomisinin gelecek yıl 3,7 büyümesi bekleniyor

Öte yandan ülke ekonomisinin önümüzdeki yıl yüzde 3,7 oranında büyümesinin öngörüldüğüne işaret edilirken, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3,1 ve 2024 yılında yüzde 4 büyümesinin beklendiğini ifade edildi.

Mal ihracatının güçlü kalmasının öngörüldüğünün bildirildiği açıklamada Kovid-19'un Omicron varyantının yeni karantina tedbirlerine ve yaygın uluslararası seyahat kısıtlamalarına neden olmadığı varsayılırsa turizmin daha hızlı toparlanmasının destekleyici bir etken olabileceği kaydedildi.

S&P'nin yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin orta vadede ortalama yüzde 3 civarında büyüyeceği görüşünün korunduğu ifade edildi.

Etiketler