Son dakika! Sigaraya zammı geliyor?

Sigara fiyatlarının her geçen gün artış göstermesi ile beraber sigara kullanıcılarını oldukça zorlamaktadır. Peki, Sigaraya zammı geliyor? Sorusu araştırılmaktadır.

Son dakika! Sigaraya zammı geliyor?

Güncel sigara fiyatları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Sosyal medya genelinde yer alan sigara zammı ile ilgili iddialar hemen herkesin ilgisini çekmeyi başardı. 2022 yılından beri toplamda 8 TL zamlanan sigara fiyatları sigara kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başardı. İşte, 19 Ağustos 2022 en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları…

Sigara fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay JTİ grubuna uygulanan zammın hemen ardından Philip Morris, İmperial gibi sigaralara da 2 TL zam gelmişti. Sosyal medya üzerinde yer alan sigara zammı iddialarından sonra sigaraya zammı geldi sorusu araştırılmaya başlandı.

Sigaraya zam gelecek mi?

Sigara zammı

Sigaraya zam gelip gelmeyeceği sorusu arama motorları üzerinde en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Sigara fiyatlarına zam geleceği iddialarının gündeme gelmesiyle Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş açıklama yaptı. Yapılan açıklama sonucu Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise:

"Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz " dedi.

Sigaraya zam gelirse sigara fiyatları ne kadar olacak?

Yapılan son sigara zammından hemen sonra JTI grubunda yer alan en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olarak belirlenmişken, en yüksek sigara fiyatı 30 TL olmuştu. Eğer zam yapılırsa en ucuz sigara 29,5 TL, en pahalı sigara ise 32 TL olacak.

Böyle bir zam olmadığına değinen Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş:

"Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun, sosyal medyada topic olmuş. Tabi bu gelmeyeceği anlamınada gelmez, zamları kanıksamayalım lütfen." açıklamasında bulundu.