Japon Bankasından korkutan dolar tahmini

Japon MUFG Bank, TCMB'nin dün açıkladığı faiz indiriminden sonra yaptığı değerlendirmelerde, dolar/TL kurunun 2023 yılının ilk çeyreğinde 20 seviyesini göreceğini öngördü.

Japon Bankasından korkutan dolar tahmini

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını 100 baz puan seviyesinde düşürdü ve beklentilerin dışında hareket etti. Japon MUFG Bank, TCMB'nin bu sürpriz kararından sonra dolar/TL kurunun 2023 yılının ilk çeyreğinde 20 seviyesine dayanacağını belirtti.

Beklentilerin dışında gelen faiz indirim kararı ile birlikte piyasalar Türk Lirası üzerinde değerlendirmelere başladı.

dolar/TL

'Dolar/TL 2023 ilk çeyrekte 20 seviyesine çıkacak'

Piyasalar yaşanan gelişmelere dayalı olarak değerlendirmelerini yapmaya başladı. Bu değerlendirmelerden biri de Japon MUFG Bank tarafından yapıldı. Bankanın bünyesinde bulunan uzmanların beklentisi gelecek yılın ilk çeyreğinde dolar/TL kurunun 20 seviyesine gelmesi yönünde.

Ekonomistler, TCMB'nin karar aldığı faiz sonrası dolar kurunun hızlı yükselişi ve politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğu yönündeki sinyallerle ilgili olduğunun altını çizdi.

mufg

Yabancıların faiz indirimi kararıyla ilgili değerlendirmeleri

Ekonomistler, TCMB'nin faiz indirimi yapmasının Avrupa ve ABD'de uzun vadeli tahvil getirilerinin 50-60 baz puan gerilediği bir döneme denk geldiğini vurguladı. Bununla beraber uzun vadeli getirilerde yükselme yaşanması durumunda dolar/TL kurunda sert yükselişler yaşanacağı belirtildi. 

Japon Bankası, Türk Lirasının diğer para birimlerine karşı sert değer kaybedeceğini vurgularken, Türkiye'nin cari açığının da hız kesmeden yükselmesine dikkat çekti.

Buna ek olarak Banka,  Moody's'in bütçe açığının daha da büyüyeceğini öngördüğüne değindi ve KKM'in bütçe açısından daha maliyetli bir döneme gireceğini vurguladı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.49
Satış 32.4959
Değişim 0.0454%
Son Değer 32.4929
En yüksek 32.5411
En düşük 32.3698
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler