Son Dakika: Okullara kar engeli! Cuma günü nereler tatil?

Son Dakika: Okullara kar engeli! Cuma günü nereler tatil? Son dakika haberine göre Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurdun dört bir yanında kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildiği açıklandı.

Son Dakika: Okullara kar engeli! Cuma günü nereler tatil?

Son dakika haberine göre Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurdun dört bir yanında kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildiği açıklandı. Son birkaç gündür devam eden yoğun kar yağışı birçok ilde trafiğin aksamasına ve yolların kapanmasına sebep oldu. İşte detaylar…

24 Aralık Cuma günü okullar tatil mi? Sorusuna ilişkin cevabı arayan pek çok aile ve öğrencinin olduğunu bilmekteyiz. Olumsuz hava şartlarının oluşması ile birlikte illerden peş peşe tatil açıklamaları geldi. Peki hangi iller kar tatili verdi? Gelin, hep birlikte bakalım.

24 Aralık Cuma günü okullar tatil mi?

Trabzon, Rize, Sinop ve Bartın’da taşımalı eğitime yönelik olarak etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 Aralık Cuma günü 1 günlük ara verildi. Bunun yanı sıra kar tatiline ilişkin olarak açıklama yapan illeri de ayrıntılı bir şekilde sizlere sunacağız.

Trabzon'da Yarın Okullar Tatil Mi?

Trabzon da etkisini sürdüren kar yağışının buzlanma ve don olaylarına sebebiyet vereceği düşünülmektedir. Trabzon Valiliğinden yapılan 24 Aralık Cuma gününe ilişkin yapılan yazılı açıklama aşağıdadır.

"Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü bir (1) gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına valiliğimizce karar verilmiştir." açıklamasında bulunuldu.

Rize de Cuma Günü Okullar Tatil Edildi

Rize merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı. Rize Valiliği tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada;

İlimiz genelinde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan aralıklarla devam eden kar yağışı ve meteorolojiden alınan son tahminlere göre gece saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden; hava şartlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarımızda eğitim öğretime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. Bu süre zaafında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” açıklamasında bulunuldu.

okullar tatil mi?

Sinop’ta Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Sinop’ta kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerde okullar bir gün daha tatil edildiği açıklandı. Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

"Etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle Sinop Merkez, Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde okullar 24 Aralık Cuma tarihinde eğitime ara verilmiştir. Ayrıca Dikmen ve Gerze ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir”  ifadelerine yer verildi.

Bartın’da Eğitime Kar Engeli

Bartın’da, yoğun kar yağışı sonrası don ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın (24 Aralık Cuma günü) eğitime ara verildi. Bartın Valiliğince yapılan açıklamada;

“ilimizde bu gece ve yarın sabah saatlerinde don ve buzlanma olayının ulaşımda aksamalara neden olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde sadece taşımalı eğitim öğretim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Diğer illere ilişkin detaylar birazdan…..