100 milyon TL’lik vurgun yapıldı!

Ucuza araç satacakları düşüncesiyle bir dolandırıcılık daha. 20 kişi yaklaşık 100 milyon TL dolandırıldı!

100 milyon TL’lik vurgun yapıldı!

Ucuza araç satacakları düşüncesiyle bir dolandırıcılık daha. 20 kişi yaklaşık 100 milyon TL dolandırıldı!

Eşine, dostuna hatta akrabalarına ucuza araç satacakları yalanını söyleyen iki kişi yaklaşık olarak 100 milyon TL’lik vurgun yaptılar. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ucuza araç satma bahanesiyle dolandırılan 20 kişiden ihbar aldı. Aldıkları ihbarı değerlendirerek olayla ilgili çalışma yaptılar.

Araç dolandırıcılığında son nokta!

100 milyon TL’lik vurgun yapıldı! - Resim : 1

Yapılan çalışma sonucu A.G ve S.C isimli kişiler Yenibosna’da bir otelde gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Ekipler tarafından yapılan çalışma sonucu kendini otomotiv danışmanlık şirketi olarak tanıtan şüpheliler, mağdurlara ilk olarak piyasa değerinin altında araç satıp güvenini kazandılar. Daha sonra onlara ulaşarak ellerinde yeni araç olduğunu yine aynı fiyatla satacağını söyleseler de kişilere araçları teslim edilmediği gibi paraları alındı. Dolandırıcılar bu yöntemi kullanarak 100 milyon TL kadar vurgun yaptılar.

Ucuza araba alacağını düşünen bir kişi sözlerinde:

İlk parayı gönderdiğimde araba hemen geldi. Bu olay hoşuma gidince ikinci seferde geleceğini düşünerek para gönderdim. 10 ile 15 gün arası bekledim. Dışarıdan alacağın arabayı rahatlıkla buradan alabilirsin deyip beni 200 bin TL kadar dolandırdılar. 15 güne gelecek dediler. 20. Gün aradım ay sonunda gelecek dediler. Ay sonunu bekledim gelmedi. İnternetten baktığımda firmanın battığını ve dolandırıldığımı öğrendim dedi.