Nureddin Nebati: Finansal istikrarı üç günde sağladık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Finansal istikrarı üç günde, Cumhurbaşkanımızın manifestosuyla sağladık. Düne kadar yüksek faiz kesin çözümüdür diyenlere de tokat gibi bir cevap oldu" dedi.

Nureddin Nebati: Finansal istikrarı üç günde sağladık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati NTV'de yayınlanan bir programa konuk oldu ve basın mensuplarının soruları yanıtladı.

Yeni ekonomi modelini "Yüksek ihracata dayalı, cari açığı azaltıcı bir model" sloganı ile tanıtan Nureddin Nebati, dolardaki sert düşüş için, "Cumhurbaşkanımızın manifestosuyla sağladık. Düne kadar yüksek faiz kesin çözümüdür diyenlere de tokat gibi bir cevap oldu" dedi.  

Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

Ekonomide Yeni Bir Dönemdeyiz!

İnsanlar bilmedikleri bir ekonomik model ile yönetilmeye çalıştığında üzerimizdeki baskı giderek artıyor. Dünyada sözü her yerde geçen egemen güçler olduğunu ve bize yıllardır öğretilen şeylerin dışında başarıya gidecek hareketleri sergiliyoruz... dedi. 

Serbest Piyasaya İnanıyoruz!

Nebati'ye göre demokratik geleneklerinin devamlılığı, serbest piyasaya inanan, kambiyo rejimine sıkı sıkı bağlı olan ve bu geleneği de sürdüren bir model ortaya konulmaya başlandı ve bununda devamı gelecek. Yıllardan bu yana alt yapımızı dolduruyoruz, en büyük avantajımız altımız dolu gelmektir açıklamalarına yer verdi. 

Yüksek ihracata dayalı cari açığı azaltıcı yeni model

Modelimiz; yüksek ihracata dayalı, cari açığı azaltıcı ve refah sisteminin toplumumuzun tamamına yansıtıldığı bir modeldir. Bu model içerisinde biz üstün teknoloji üssü olmak istiyoruz.

Memnun edecek bir çalışma olacak

Memurlarımızı bu zamana kadar her fırsatta her şartta koruduk korumaya ve muhafaza etmeye de devam edeceğiz. Bakan Nebati aynı zamanda sabit gelirli çalışanların hakkının korunması için tedbirler alınmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıntılar Birazdan...

Etiketler