SON DAKİKA: Musa Orhan'ın cezası belli oldu!

Cinsel taciz olayları ile Türkiye gündeminin en tepesinde bulunan ve ne ceza alacağı merakla beklenen dava sonuçlandı.

SON DAKİKA: Musa Orhan'ın cezası belli oldu!

Siirt'te 18 yaşındaki genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında 10 yıl hapis yatması konusunda karara bağlandı.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlanan davada, tutuksuz yargılanan sanık Orhan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) katıldı. Sanık avukatı ile vefat eden İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

Savcının geçmiş duruşmadaki mütalaasına tekrar dile getirdiği duruşmada, avukatların mütalaaya ilişkin beyanları alındı.

Batman'da İpek Er’i ‘nitekli cinsel saldırıya maruz bırakarak intihara sürüklemek’ iddialarıyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a 10 yıl mahkumiyet verildi. Orhan'ın tutuklama talebi ise mahkemece reddedildi.

18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek genç kızın yaşamına son vermesine sebep olan eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında, “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan açılan davanın 5’inci duruşması, bugün Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık avukatı, Musa Orhan'ın beraatini talep etti.

Etiketler