Merkez Bankasından dolara ikinci kez müdahale geldi

Merkez Bankası bugün bir kez daha yüklü dolar satışı yaparak bu hafta kura ikinci kez müdahale etme denemesinde bulunuyor. Müdahale sonrası kurda bir düşüş meydana geldi.

Merkez Bankasından dolara ikinci kez müdahale geldi

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle piyasaya satım yönünde direk olarak müdahale edilmektedir" şeklinde yapılan açıklamada dövize tekrar müdahale edildiği söylendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz sektörüne müdahale etti!

Güne 13,60 bölgesinden başlamasına karşılık dolar, enflasyon verisinin açıklanmasının hemen ardından sert şekilde yükselişe geçerek 13,80 bölgesine kadar hızlı bir alım dalgası gerçekleşti ve tekrar tarihi zirvesi olan 13,95 lira bölgesine yaklaşmasının ardından Merkez Bankası'ndan dövize müdahale tekrar müdahale denemesi geldi.

Müdahalenin ardından dolar 13,50 seviyesinin altına geriledi fakat haberin yapıldığı dakikada (13:18) 13.60 lira bölgesinde işleme konu olmaya devam ediyor.

Merkez Bankasından yapılan açıklama ise aşağıdaki şekilde:

Merkez Bankasından dolara ikinci kez müdahale geldi - Resim : 1

Döviz tarafındaki güçlenme piyasalarda altın fiyatlarını etkilemeye ve yukarı çekmeye de devam ediyor. Bununla birlikte ikinci müdahale beklenilen etkiyi yaratmamış olabilir.

Ayrıntılar birazdan...

Etiketler