Ripple (XRP) düşüşe rağmen direnişe devam ediyor!

XRP'nin geleceği 2022 yılında nasıl olacak? Sorusuna yanıt bulmaya çalıştığımız bu raporumuzda büyük düşüş yaşayan kriptolarda en iyi 10 altcoin arasında en iyi fiyat gelişimi sağlayan kripto para XRP oluyor.

Ripple (XRP) düşüşe rağmen direnişe devam ediyor!

Rakiplerine kıyasla nispeten daha iyi performans göstermesine rağmen, Ripple bu hafta da önemli ölçüde değer kaybetti ve yaklaşık yüzde 25 daha düşük seviyeden işlem görüyor. Son dört işlem gününde yaşanan satışlar, XRP fiyatını 0,57 USD ile 4 Aralık 2021 tarihi düşük seviyesine geri götürdü. Ripple bu destek seviyesinden vazgeçerse, Haziran 2021'in en düşük seviyesi olan 0,51 USD'ye doğru daha fazla düşüş riski var. Ripple 0,78 USD'nin üzerine çıkamadığı sürece, kısa vadede daha fazla fiyat düşüşü ihtimali giderek artış gösteriyor.

XRP yorum (Ripple yükselecek mi?)

xrp grafik

ABD'deki SEC davasının olumlu sonuçlanma olasılığının artmasına rağmen, Ripple'ın fiyatı kripto pazarındaki satışa direnemez halde kalmaya devam ediyor. Mevcut belirsizlik nedeniyle, yatırımcılar şu an için Ripple'ı da koruyorlar. Alıcı taraf şimdi ilk adımda Ripple'ın 0,64 USD'de direncin üzerine çıkmasına izin vermeye çalışmalı. Bu fiyat işaretini yeniden yakalamak, ilk fiyat hedefi olarak 0,70 USD civarındaki alanı etkinleştirir.

Yatay bir desteğe ek olarak, EMA20 (kırmızı) burada da bulunabilir. Bu nedenle, bu işarette ayılardan net bir direnç beklenebilir. Alıcı taraf bu direnci sürdürülebilir bir şekilde kırmayı başarırsa, 0,78 USD'de kısa vadeli bir yön kararı verilecektir. Süper trendin yanında, EMA50'nin (turuncu) hemen üzerinde çalışır. Ancak günün sonunda bu bölge yeniden ele geçirilebildiğinde grafik biraz aydınlanıyor. O zaman XRP fiyatı açık mavi bölgeyi 0,85 USD ile 0,89 USD arasında hedefleyebilir. Özellikle bölgenin üst kenarı EMA200 (mavi) ile büyük direnç gösterir. Önümüzdeki haftalarda, kripto piyasası mevcut fiyat zayıflığından kurtulur ve EMA200'ün üzerinde kuzeye geri dönerse, Ripple'ın bu alanda dinamik olarak aşması grafikler yeniden 1 USD üzerinde işleme açılabilir.

Ripple'ın orta vade hedefi kaç dolar?

Ripple, orta vadede 1,20 USD civarında alanın yeniden test edilmesi düşünülebilir. Şu anda 1,35 USD ile 1,40 USD aralığında maksimum bir artış teknik açıdan mümkün görünüyor. Mevcut grafik perspektifinden, Eylül 2021'deki en yüksek seviye, önümüzdeki haftalar için maksimum yükseliş fiyat hedefini temsil ediyor. Önümüzdeki aylarda bu alan aşılabilirse, 1,58 USD'ye doğru daha fazla trend dinamikleri düşünülebilir. Burada da fiyat aşağı doğru net bir geri tepme yapmazsa, mor direnç alanına doğru bir yürüyüş göz ardı edilemez. Elde edilebilecek maksimum fiyat hedefi şu an için 1,74 USD'de bulunuyor fakat kripto piyasaların bu seviyelerde durması bu durumu şimdilik imkansız kılıyor.

Ripple yorum (XRP düşecek mi?)

Ayılar, son birkaç işlem gününde Ripple'ı önemli ölçüde sattı. Finansal piyasadaki zayıflık önümüzdeki günlerde ve haftalarda yayılırsa, Ripple kendisini 0,51 USD'ye düzeltmekle tehdit ediyor. 2021 yazının en düşük trendlerinden elde edilen bu destek seviyesi tutmazsa, Rippe hemen 0.45 USD işaretine geri düşmesi artık öngörülebilir bir tehdit olarak görülüyor. 

0.40 USD'de mavi destek bölgesinin alt kenarına doğrudan bir fiyat düşüşü de düşünülebilir. Boğaların burada bir karşı hareket başlatmaya çalışması muhtemel. Bu destek seviyesinden vazgeçilirse düzeltme en az 0,36 USD'ye kadar uzayacaktır. Bu fiyatın altında 0,31 USD seviyesindeki destek hedef olarak yatırımcıların ilgi odağı haline geliyor.

En azından burada bir ilk karşı hareket beklenebilir. Bu olmazsa ve Ripple orta vadede zayıf olma eğilimini sürdürürse, düzeltme 0.28 USD ile 0.23 USD arasında yeşil destek bölgesine kadar uzanacaktır. Burada, 0,21 USD'ye kadar ve maksimum 0,17 USD'ye kadar bir satışı önlemek için alıcı tarafı tekrar sahaya gelmelidir. 0.17 USD'lik fiyat işareti, önümüzdeki aylar için maksimum düşüş fiyat hedefini temsil ediyor. Mahkeme kararının XRP coin üzerinde olumlu bir etkisi olup olmayacağını da piyasadaki herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

 Ripple (XRP) teknik göstergeler

Hem RSI göstergesi hem de MACD bu hafta tekrar satış sinyalleri gösteriyor. Haftalık grafiğe bir bakış, Ripple için düşüş resmini doğruluyor. Her iki gösterge de haftalık karşılaştırmada satış sinyalleri gösteriyor, bu nedenle şu anda daha fazla fiyat düzeltmesi yapılması muhtemel görünüyor. Fakat bu kesinlikle düşüş yaşanacağına dair bir sinyal değildir. Ayrıca bu rapor bir yatırım tavsiyesi değildir.

Birborsa / Cem Arslan

Etiketler