ÖSYM Başkanlığına yeni atama gerçekleşti

KPSS'de soruların kopyalandığı ve dağıtıldığı iddialarının yüksek sesle dile getirilmesinin ve sosyal medya bu durumun ciddi karşılık bulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halis Aygün'ü görevinden almıştı şimdi ise onun yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

ÖSYM Başkanlığına yeni atama gerçekleşti

KPSS'de soruların kopyalandığı ve dağıtıldığı iddialarının yüksek sesle dile getirilmesinin ve sosyal medya bu durumun ciddi karşılık bulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halis Aygün'ü görevinden almıştı. Tüm yaşananların ardından şimdi ise onun yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Yayınlanan yeni resmi gazete ile birlikte, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yaşanan kopya mı çekildi yoksa sorular mı dağıtıldı? Soruları sorulmaya başlanmıştı. Bunun sebebi olarak ise sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayınlandığı iddia edilen sınav soruları. 

Yaşanan bu sıkıntılı sürecin ardından Erdoğan, kurmaylarına durumu hızlıca incelemesini dile getirmiş ve ardından aynı gece içerisinde Halis Aygün'ü çıkan ilk Resmi Gazete ile birlikte görevinden alınmıştı. 

Her ne kadar ÖSYM, sınavın tüm güvenlik önlemleri dahilinde ve planlandığı gibi geçtiği iddia edilse bile Halis Aygün'ün görevden alınmasının ardından; KPSS iptal mi edilecek? KPSS iptal edilirse ne olacak? Yeni KPSS ne zaman gibi birçok soruyu peşinden getirdi. Şimdilik bu soruların hiçbirine yanıt bulunamadı fakat koltuğun yeni sahibi Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan en kısa sürede bir açıklama yapılması bekleniyor.

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?

Bayram Ali Ersoy, yüksek öğretimine Türkiye'de ODTÜ Matematik Bölümü ile başladı ve 1996 yılında mezun oldu. Daha sonrasında Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan birçok makaleye sahip. 

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Etiketler