Son dakika! Erdoğan 450 milyon dolarlık cari açığı kapatack fabrikayı açtı!

Aydın'da yaptığı açılışta birçok farklı alana değinen Cumhurbaşkanı ekonomi alanında ki birçok çalışmasından bahsetti! Detaylar haberimizde...

Son dakika! Erdoğan 450 milyon dolarlık cari açığı kapatack fabrikayı açtı!

Erdoğan dev tesisi açtı!

Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan Aydın’da açılacak olan dev kağıt fabrikasının açılışında konuşma yaptı. Fabrika içinde 1400 kişinin istihdam edeceği tesisle kağıt ithalatının son bulacağını belirtmiş olan Erdoğan, 450 milyon dolarlık cari açığın kapanacağını da devamında ekledi. Bunlara ek olarak “Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil bilakis imalat merkezi olan bir ülkedir.” Şeklinde ifadeler kullanan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtmiş oldu.

 Bunlara ek olarak Aydın’da yaptığı konuşmada şu sözleri dikkat çekti. “Aydın Söke’de faaliyete geçirdiğimiz, 550 milyon dolarlık yatırımı olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edeceği planlanıyor. %40’ı tamamlanmış olan ve 2. Etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Şeklinde konuşma yaptı ve ekledi “250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandırmayı hedefleyen bu tesis 200 milyon dolar da ihracat gerçekleştirecektir. Toplamda 450 milyon dolar cari açığın kapanmasına hizmet edecek büyük bir yerdir. Diye ifadelerine devam etti.

Çevreci üretim anlayışı ile üretim yapacak!

Recep Tayyip Erdoğan Aydın ilinde açılışını yaptığı kağıt fabrikasında birçok farklı alana değinerek genel olarak fabrikanın ne kadar faaliyeti olacağından bahsetti. Konuşmada şu ifadeleri kullandı. “Çevreci üretim anlayışı ile üretim yapacak olan fabrika yeşil dönüşüme de önemli katkılar sunacağından hiç şüphem yoktur. Atık kağıttan üretim yapılacağı planlanmıştır. Fabrikamız ilk etabıyla yılda 12 milyon ağacın, ikinci etabıyla birlikte 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. İstihdama, ülke ekonomisine ve tabiata çok önemli katkılar sağlayacağını görmekteyiz.” Dedi.

 Bunlara ek olarak Türkiye’nin ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına gireceğini belirten Cumhurbaşkanı bu konuda oldukça emin görünüyordu. Aydın’da açılışının yapıldığı fabrika oldukça büyük ve çok fazla istihdam sahibi olduğu için belli oranda bir katkısı bulunacaktır. Bunlara ek olarak 450 milyon dolarlık cari açığı kapatacak güce sahip olduğu düşünülüyor.