Kılıçdaroğlu anketleri kaynak gösterdi! "Bu hızla gidersek 3-4 aya birinci parti oluruz"

CHP'nin yaptığı toplantıda birçok alana değinildi. Yapılan bu toplantıda genel olarak döviz alanında yaşanan artışlar konuşulurken birçok alanda ki artışlar dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

Kılıçdaroğlu anketleri kaynak gösterdi! "Bu hızla gidersek 3-4 aya birinci parti oluruz"

Kılıçdaroğlundan Parti Açıklaması

CHP Parti Meclisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak bazı konular hakkında tartışma yaptıı. Olası erken seçime hazırlıksız yakalanmamak adına bu yıl yapılması gereken kurultayın bir yıl ertelenmesine karar verilmiş olan toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP’nin yakın bir zamanda anketlerde en çok oy alan parti konumuna geleceğini belirterek bu alanda ki çalışmaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun sunumu ile başlayan PM’de, son ekonomik ve siyasi gelişmeler ele alınırken birçok farklı ekonomi planında çalışmalar yapıldı.

Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, PM üyelerine gerçekleştirmiş olduğu sunumunda, 20 Aralık günü döviz kur oranında yaşanan değişimleri tek tek anlatıp bu alanda çalışmaları değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu “döviz mevduatları azalması aksine arttı” ifadelerini kullanan CHP genel başkanı döviz kurunun gerçek anlamda düşüşü için çalışmalar yaptığını duyurdu. Toplantıda genel olarak döviz alanında yaşanan artış ve hızla artan zam oranları tartışıldı. Bu alanlarda önümüzdeki süreçlerde çalışmalar yaparak düşüşe geçileceğini belirtti.

Dolar Düşüşe Geçmiyor!

Toplantıda Faiz Öztrak “ 20 Aralık Finansal Kumpası olarak adlandırılan bu süreçte, bir yandan Erdoğan serbest piyasa ekonomisi alanında ve kambiyo rejimine bağlılık mesajları verirken, bir yandan da bazı banka genel müdürleri ekranlara çıkarılarak piyasada 2 milyar dolara yakın döviz bozdurulduğu şeklinde açıklamalar yaptırıldı. Böylece küçük yatırımcı çarpılarak döviz hesaplarını bozdurmaya yönlendirildi. Fakat banka müdürlerinin ve bakanların iddia ettiğinin aksine 20, 22 Aralık tarihlerinde ne gerçek kişiler ne de resmi, ticari ve diğer kuruluşlar dövizlerini bozdurdu. BDDK’nin günlük verilerine göre bu iki gün içerisinde hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin döviz mevduatları azalmadı, aksine arttı” ifadelerini kullandı.

Yaşanan artış oranı her geçen gün artması ve düşüş oranının çok az olması ile döviz alanı neredeyse ulaşılamaz hale geldi. Yatırım yapmak isteyen kişilerin şu an ne altın ne de döviz alanında bir yatırım yapılmayacağı ve fiyat etiketlerinin her geçen gün artış göstermesi gibi durumlardan halk bir hayli şikayetçi görünüyor. İleriki süreçlerde düşüş yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili tüm konular dört gözle bekleniyor.