Son dakika! Doğalgaz fiyatlarına rekor zam

Her geçen gün gelen zamlar hemen herkesin cebini yakmaya devam ediyor. Edinilen bir son dakika açıklamasıyla doğalgaz fiyatlarına rekor zam geldi.

Son dakika! Doğalgaz fiyatlarına rekor zam

Amerika Birleşik Devletleri’nde doğalgaz fiyatları 14 yılın zirvesine çıktığı açıkladı. İlk kez 2008 yılında 10 doların üzerinde olan doğalgaz fiyatları yeniden 10 doların üzerinde işlem görüyor. Bin metreküp gaz fiyatının 370 doları geçtiğinin habercisi olan bu tutar aslında Rusya’nın doğalgaz akışını durdurmasından kaynaklı.

Bildiğiniz gibi Rusya’nın enerji devi Gazprom tarafından 31 Ağustos tarihinden itibaren Kuzey Akım 1 boru hattına yapılacak bakım sebebiyle üç gün gaz akışının durdurulacağı açıklanmıştı. Rusya’nın akışı durdurmasının da fiyatlarda etkili olduğu düşünülmektedir.

Doğalgaz fiyatları 2 ayda %70 arttı!

Doğalgaz fiyatları

Doğalgaz fiyatları son zamanlarda daha da artmaya başladı. Haziran ayından bu ana dek %70 oranında yükselen doğalgaz fiyatları koronavirüs sebebiyle daha da yükseldi. Bildiğiniz gibi 2020 yılının Haziran ayında doğalgaz birim fiyatı 1,48 dolardı. 2020 yılından bu ana dek fiyatlar %525 oranında artış gösterdi. Amerikalılar yüksek sıcaklıktan dolayı klima kullandığı için yaz döneminde olan bu fiyat artışının kış aylarında daha da artacağını düşünüyoruz.