Bakan Nebati açıkladı: Kredi faizleri düşüyor mu?

Merkez Bankası tarafından yapılan son faiz indiriminden sonra bankalar tarafından uygulanan kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceği araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı açıklama yaptı.

Bakan Nebati açıkladı: Kredi faizleri düşüyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı son televizyon programında açıklama yaptı. Nebati’nin katıldığı televizyon programında sorular cevaplandı. Bakan Nebati tarafından:

Kiralarda olan artışları enflasyon sürekli arttığı için %25 ile sınırlandırdık. Son zamanlarda gördüğünüz gibi konut fiyatları ve kiralar da normale dönmeye başladı. Yılbaşında verilen ücretlerde artış sağladık. Bunun en önemlisini de gelir ve damga vergisinden vazgeçerek yaptık. Hemen ardından da Temmuz ayında maaşlarda artış yaparak dar gelirli ailelerin nefes almasını sağladık. Dünyanın en gelişmiş sağlık sistemine sahibiz. Ulaşımdan, teknolojiye varıncaya kadar aklınıza gelebilecek her alanda ciddi yatırımlar yaptık denildi.

Kredi faizleri düşüyor mu?

Bakan Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan son açıklamada kredi faizleriyle de ilgili açıklama yapıldı. Nebati tarafından:

Kredilerin %23’ün altında kullandırılması sağlanıyor. Hal böyle olunca da kredi faizlerinin Merkez Bankası faiz oranlarına yakın bir şekilde ilerleyeceğine dair beklentimiz var. Kredilerdeki oranların yüksekliğinden olan yakarışların da ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Bazı kişiler cari açıkta olan tutarı 31 Aralık tarihinde ödeyecekmişiz gibi hava oluşturuyor. 2021 yılında cari açığımız 13 milyar dolardı. Türkiye bunu atlattı. 2008 yılından itibaren yaşanan tüm problemlerde Türkiye ödeme sıkıntısı yaşamadı denildi.