Doğalgaz fiyatları düşecek mi? Yeni doğalgaz keşfedildi

Hemen her şeye zam gelmesi şüphesiz enerji fiyatlarını da etkilemektedir. Özellikle Avrupa’da yaşanan enerji krizi doğalgaz fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bugün keşfedilen yeni doğalgaz ile yüzler gülecek mi? Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Doğalgaz fiyatları düşecek mi? Yeni doğalgaz keşfedildi

Yeni doğalgaz keşfedildi! Total Energies ve ENI firmaları tarafından Kıbrıs açıklarında yeni doğalgaz keşfedildi. 6. Blok olarak nitelendirilen alandaki Cronos-1 adı verilen doğalgaz keşfedildi. Total Energies tarafından yapılan son açıklamada yeni doğalgaz keşfedildiği ortaya çıktı. Cronos-1 adı verilen bu keşifte Avrupa’ya ek gaz tedarik kaynakları sağlayacağı belirtildi. Keşfedilen doğalgazın enerji güvenliğine katkıda bulunacağı, düşük teknik maliyetli ve düşük karbon emisyonlu kaynakları keşfetmeye odaklanan bu arama stratejimizin başka bir örneğidir açıklamasını yaptı.

Firmalar keşfedilen doğalgaza ortak!

Total Energies ve ENI firmaları tarafından bulunan doğalgazın ortak olduğu belirlendi. Bu ihtilaflı alanın aynı zamanda Türkiye’nin de kıta sahanlığıyla kesiştiği belirlendi. Bu iki şirket Mayıs ayından bugüne dek bölgede sondaj çalışmaları yapıyordu. Sonunda doğalgaz keşfedildi. Peki bu keşif fiyatları düşürecek mi?

Doğalgaz keşfi

Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Keşfedilen doğalgazın, doğalgaz fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Çok yeni bir keşif olduğu için henüz fiyatları düşüreceğine dair bir açıklama yapmak doğru olmaz. Konuyla ilgili yeni bilgi geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.