Son dakika... Binance'a bir şok daha! Çin de engelledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'a karşı atılan adımlara bugün de yenileri eklendi.

Son dakika... Binance'a bir şok daha! Çin de engelledi

İngiltere'de Santander UK, yatırımcılarının Binance'a ödeme yapmasını engelleme kararı aldığını basına duyurduktan sonra, kripto paraya karşı sert tutum içinde olan Çin yönetimi de, Binance'ı güvenlik duvarının arkasındaki siteler arasına kattı.

Dünyayı salgınla birlikte tümüyle etkisi altına alan kripto para macerasında Binance zor günler geçirmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük dijitak para borsalarından biri olan Binance'ı yasaklayan en büyük ülke İngiltere oldu.

Sonrasında ise Kanada'da da yasaklanan Binance bu sefer de bankalar tarafından köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. En son da Çin, Binance'ın sitesine erişimi tamamen engelledi.

SANTANDER UK ÖDEME YAPMAYACAK!

İngiltere'de Finansal Denetleme Otoritesi'nin Binance özelinde uyarıların hemen ardından Santander UK, yatırımcılarına dijital para borsası Binance'a ödeme yapma imkanının engelleneceğini açıkladı.

Santander konuya ilişkin açıklamayı Twitter'dan yaptı.

İngiltere'de faaliyet göstermeye yetkili bir kurum olmayan Binance'a ilişkin olarak Santander UK şu açıklamayı yaptı:

"Müşterilerimizi güvende tutmak birinci önceliğimiz ve bu çerçevede Binance'ye ödemeleri engellemeye karar verdik. Son aylarda kriptopara dolandırıcılıklarının kurbanı olan İngiliz müşterilerin sayılarında büyük artış gördük"

ÇİN'DE ERİŞİM ENGELLEMEYE BAŞLADI


Binance'ı yasal sınırlar arasına kullandırtmak istemeyenler listesine Çin de katıldı. Kripto paraya karşı sert tavrı uzun yıllardır bilinen Çin, Binance'ı güvenlik duvarının arkasında bıraktığı siteler arasına Binance'yi ekledi ve böylece erişime engellemiş oldu. Binance'a girmek isteyen Çinliler VPN kullanarak işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

KRİPTO PARALARDA DEĞER KAYBI

Kripto para piyasaları son 24 saatte ortalama yüzde 2.2 oranında değer kaybı yaşadı. 

Kripto paraların piyasa değeri 1.42 trilyon dolar seviyelerine kadar indi. Diğer bir taraftan Bitcoin'deki değer kaybı yüzde 1'in altında kaldı. BTC'nin fiyatı çok kısa süreler içinde 32 bin 966 dolar seviyesine kadar geri çekilirken, piyasa hakimiyeti yüzde 43 seviyesi etrafında gezinmeye devam ediyor.

Ethereum'daki değer kaybı ise yüzde 4.6' ya kadar yükseldi. ETH'nin fiyatı 2 bin 120 dolar seviyelerine indi. Ripple'daki düşüş yüzde 3 oldu. XRP'nin fiyatı 61 cent oldu. Dogecoin yüzde 7 değer kaybı yaşadı. DOGE'un fiyatı 20 cent oldu.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler