Aniden temiz mi? Bitcoin güç tüketimi yüzde 50 azaldı

Bitcoin madenciliği ile ilgili iklim tartışması, kripto pazarında bir orman yangınına yol açtı. BTC elektrik tüketimi son birkaç ayda büyük ölçüde düştü.

Aniden temiz mi? Bitcoin güç tüketimi yüzde 50 azaldı

Bitcoin'in toplam piyasa değeri, son 24 saat içinde yüzde 2,4 düşüşle 1,4 trilyon doların biraz altına düşüş yaşandı. Kripto taslak atı Bitcoin de satış baskısı altına giriyor, ancak eksi yüzde 1,2 ile nispeten yumuşak bir şekilde düşüyor. BTC oranı, 32.912 ABD dolar fiyatı baz alındığında haftalık sayaç gösterileri yüzde 2.5 oranında bir düşüş gösteriyor.

Altcoinlerin bazıları daha önemli kayıplara maruz kalıyor. Ethereum (ETH) yüzde dört düşerek 2.120 dolara düşerken, Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) ve XRP yüzde 3.5 civarında bir düşüş yaşadı. Polkadot (DOT) yüzde dört ile biraz daha kötüleşirken, Dogecoin (DOGE), yaklaşık yüzde altı indirimle en büyük on kripto para birimi arasında en kötü performansı gösteriyor. Aynı şekilde, meme madeni parasının 7 günlük trendde, yüzde 17 düştü. 

Buna ek olarak, Uniswap (UNI), en değerli on kripto varlığı sıralamasından Binance USD (BUSD) sayesinde düştü. Şimdi en iyi kripto para listesinde, birlikte neredeyse 100 milyar ABD doları piyasa değerine sahip üç sabit para var.

Bitcoin güç tüketimi hızla düşüyor

Kripto alanındaki başka hiçbir konu, son haftalarda Bitcoin madenciliğinde güç tüketimi gibi bir sansasyona neden olmadı. Havai fişek fiyatları, hash oranı ve bununla birlikte enerji tüketimi son birkaç ayda büyük ölçüde arttı. 

Öyle ki kripto rezerv para biriminin ekolojik etkileriyle ilgili toplumsal tartışmalar yeniden alevlendi. Bu sadece Tesla patronunun kendisini para biriminden uzaklaştırmasına neden olmadı. O zamandan beri Çin, madencilere karşı sıkı önlemler alıyor ve kârlı “Bitcoin madenciliğini” fiili bir yasak uygulayarak kısa bir tasma üzerine koydu.

'' Bitcoin ve hash oranları, Mayıs ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 50 düştü.''

Karma hızı azaldıkça güç tüketiminin mantıksal olarak önemli ölçüde azaldığı gerçeği, şimdiye kadar CO2 ayak izi hakkındaki hararetli tartışmalarda ihmal edildi. 

Düşüş marjinalden başka bir şey değil. Cambridge Alternatif Finans Merkezi'nden alınan verilerin gösterdiği gibi, yıllık toplam elektrik tüketimi tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 52 oranında düştü. 12 Mayıs'ta, tahmini yıllık elektrik tüketimi 142 TWh ile hâlâ zirvedeydi. Enerji tüketimi şu anda 67 TWh'dir. Bu, Kasım 2020'den bu yana en düşük seviye.

Etiketler