Floki Inu’da ‘rug pull’ vakası yaşandı!

Elon Musk'ın tweet'inden esinlenerek oluşturulan bir coin olan Floki Inu, DeFi projeleri içinde büyük fon kaybının yaşandığı son proje oldu. Yaşanan "rug pull" ile 749 bin dolarlık Ethereum çalındı.

Floki Inu’da ‘rug pull’ vakası yaşandı!

Öncelikli Olarak ''Rug Pull'' Nedir?

Rug pull kripto yaratıcılarının, kendi ürettikleri projeyi tamamıyla yalnız bıraktığı ve bütün fonlarını çekerek likitsiz bırakıp kaçtığı, kripto para endüstrisinde kötü niyetli bir hareket olarak bilinir.

Elon Musk Yönlendirmesi!

Tesla CEO’su ve kripto fenomeni Elon Musk, attığı tweet serisi ile birlikte direk olmasa bile dolaylı yollardan, kripto para endüstrisini olumsuz etkilemeye ve yatırımcılara zarar vermeye devam ediyor. Musk’ın birkaç hafta önce ''Shiba Inu’mun adı Floki olacak” tweet’inden sonra; Floki Inu, Floki Shiba, Baby Floki Inu ve FlokiEverToken gibi token’lar piyasaya sürülmüştü. Bu token’lardan Floki Inu, kısa bir süre içinde yüzde 3500’lük yükseliş yaşamıştı.
Ancak token’ın ortaya çıkması ve rağbet görmesiyle de geliştirici tarafında bazı sorunlar ortaya çıktı. Projenin Medium hesabında bu problemlerle  şu ifadeler yer aldı:

Robin Hood’un tam tersi bir şekilde, proje geliştiricisi token tutanlardan, işlemler üzerinden yüzde 20’lik vergi alıyordu ve fonları kendi cüzdanına çekiyordu. Arz da hızlı şekilde artıyordu. Bilmeniz gerekenler bunlar. Raporlarda ve Swap detaylarında şeffaflık… Eski geliştirici hayal gören bir adamdı ve artık GİTTİ. Hatalı olan her şeyi yeniliyoruz. Hiçbir şey hakkında endişelenmenize gerek yok.

Yeni Kontratın Ardından Fonlar Boşaltıldı

Yaşanan bu gerilimin ardından topluluk, Floki Inu v2 adında yeni bir Ethereum kontratını resmi olarak devreye soktu. Hodler’lar, tam da dijital varlıklarını bu sisteme taşırken hırsızlık işlemleri gerçekleşti, fonların içi boşaltıldı. Ortalama 749 bin dolar değerindeki 236 Ethereum projenin likidite havuzundan çekim işlemi yapılarak çekildi. Havuzda yalnızca 800 dolarlık, 0.25 ETH bırakıldı.

Etiketler