SON DAKİKA: 1 Euro 20 TL'yi aştı!

Türkiye'de yaşanan döviz sorunu giderek kronikleşmeye devam ediyor. Merkez Bankasının yaptığı ilk 6 müdahaleye rağmen Dolar ve Euro yükselişi durdurulamıyor.

SON DAKİKA: 1 Euro 20 TL'yi aştı!

Euro Kaç TL?

Türkiye'de canlı döviz fiyatları hızla değişiklik gösteriyor yüksek volatilite ile birlikte tüm Türkiye'yi etkisi altına alan Euro kaç TL? sorusunun cevabı, haberin yapıldığı saatten sadece birkaç dakika önce tarihi zirvesini 20.01 TL'ye kadar yükseliş gerçekleştirdi.  Henüz gün kapanışına saatler olmasına rağmen yüzde 9 yükseliş gösteren Euro'da daha fazla yukarı yönlü bir hareket beklenebilir.

100 Euro Ne Kadar?

Bugün itibari ile 100 Euro ile ülkeye giren bir turistin cebindeki para 2000 TL'ye denk geliyor...

Euro Neden Yükseldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın az önce gerçekleştirdiği bir konuşmasında kurduğu cümlelerden hemen önce 18.85 ile 19 TL arasında işlem gören Euro / TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, ben yoktum. Ben Cumhurbaşkanıydım açıklamalarından hemen sonra sert bir sıçrayış gerçekleştirdi ve 20 TL'ye kadar yükseldi.

Bunun sebebi olarak ise analistler mevcut yönetimin 19 yıldır başında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının iç ve dış politika açısından bir miktar düşündürücü olduğu. Yabancı yatırımcının döviz çıkartmaya devam ederken yerli yatırımcının ise dövize yönelmesinin likidite sorunları yaşatmaya başlayabileceğinden bahsediliyor.

Euro bugün güne 18.55 seviyesinde başladıktan sonra şimdi 20 TL'den işleme konu oluyor...

Etiketler