Dolar kaç TL oldu? Dolar kurunda son durum ne?

Dolar ne kadar oldu, dolarda son durum ne, dolar kaç TL gibi sorular piyasaların odağında yer alıyor. Peki dolar şu an ne kadar?

Dolar kaç TL oldu? Dolar kurunda son durum ne?

Dolar ne kadar oldu, dolarda son durum ne, dolar kaç TL gibi sorulara cevap aranırken dolarda yükseliş devam ediyor. 

Döviz kurları son dönemde sergilediği yükseliş seyrini sürdürüyor. Dolar/TL paritesi Cuma günü kapandığı düzeyin yüzde 6'dan fazla oranda üzerine çıkarak 17,65 düzeyini gördü. Euro/TL paritesi de dolara benzer şekilde yüzde 7 civarında artışla 19,80'leri test etti. 

Aralık ayının başlarından beri 5 defa doğrudan satış yöntemi ile piyasaya müdahale eden TCMB, yaklaşık 6 milyar dolar tutarında satış gerçekleştirdi. Merkez Bankasının müdahaleleri gün içinde pariteye bir miktar düşüş getirse de bu aşağı yöndeki seyir sınırlı kaldı. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu katıldığı farklı etkinliklerde yaptığı açıklamalarında faiz karşıtı olduğunu tekrarladı. 

Faiz indirimleri ile ilgili olarak, 'Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğinin' altını çizdi.

Borsa İstanbul'da satış tedbiri

Dolar kaç TL oldu? Dolar kurunda son durum ne? Dolar yükseldi mi? 20 Aralık 2021

Borsada Cuma günü görülen yüzde 8,5'lik kayıp sonrasında BIST-50 Endeksinde bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanmasına karar verildi. 

BIST'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, SPK'nın 11.02.2021 tarih ve 7/211 sayılı kararına göre BIST-50 Endeksinde bulunan paylarda açığa satış işlemi yapılabildiği aktarıldı. 

Küresel piyasalarda dolar yükseliyor

Dolar, bir Fed yetkilisinin pandemi sürecinde mart ayı itibarıyla ilk faiz artırımının gerçekleşeceğine yönelik sinyal vermesiyle diğer başlıca para birimleri karşısında 2020 yılının temmuz ayından bu yana görülen en yüksek düzeyleri gördü. Avrupa'da Omicron varyantının yayılması devam ederken İngiltere Sağlık Bakanı'nın Noel tatilinden önce kısıtlamaların sıkılaşabileceğine yönelik açık kapı bırakmasıyla düşüş gösteren sterlinin yanında euro, Hollanda'nın dün tekrar tecrit uygulamaya başlaması ile sert geriledi. Dolar endeksi 96.620 düzeylerinin ardından yükselerek geçtiğimiz ay gördüğü zirve olan 96.938'e çok yakın seyretti. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Cumartesi günü Omicron'dan kaynaklanan vaka sayısının toplu bulaşın görüldüğü yerlerde bir buçuk üç gün kadar süre içinde iki katına çıktığını bildirdi. Fakat varyantın sebep olduğu hastalıkların ne kadar ağır geçirildiği de dahil olma üzere yeni varyanta yönelik pek çok konunun henüz bilinmediğini aktardı. 

Dolar kaç TL oldu? Dolar kurunda son durum ne? Dolar yükseldi mi? 20 Aralık 2021

Cuma günü Fed yetkilisi Chris Waller, faiz artırımının büyük olasılıkla Fed'in mart ayında tahvil alımları programına son vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleştirileceğini belirtti. 

Yine Cuma günü New York Fed Başkanı John Williams CNBC'ye, Fed'in mart ayında tahvil alımları programını durdurarak 2022'de faiz artırımı gerçekleştirme imkanı sağlayacağını belirtmişti.

Dolar kaç TL oldu?

Dolar/TL paritesi hali hazırda 17,4827 civarından işlem görüyor.

Euro ise yüzde 7.12 oranında artışla 19.69820 TL seviyesinde. 

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler