SON DAKİKA: Benzine zam!

Benzine zam dur durak bilmiyor henüz geçtiğimiz günlerde gelen zamlara dolar kurundaki artış nedeniyle bir yenisi daha eklendi.

SON DAKİKA: Benzine zam!

Akaryakıt sektörünün temsilcilerinin iddiasına göre yarından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine bir zam daha geliyor. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde gelen benzine gelen 69 kuruş ve motorine gelen 1 lira 14 kuruşluk zammın ardından iddiaya gören yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 62 kuruş motorine de 55 kuruş daha zam yapılması yönünde haberler giderek artış gösteriyor.

Benzin ve motorin fiyatları dünya genelinde de artış göstermeye devam ediyor. Örneğin ABD'de son 4 ay içerisinde benzinin galonuna yaklaşık 1 dolar kadar zam yapıldığı bunun Türkiye'deki karşılığı ise dolar bazlı artış gösterdiği için fiyat istikrarı bir süredir sağlanamıyor.

Başta benzin olmak üzere akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasalarındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler referans alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Türkiye'de LPG ürün fiyatlaması ise Cezayir'de bulunan Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılıyor.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XTI/USD Ham Petrol US Spot Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 83.41
Satış 83.45
Değişim -0.4599%
Son Değer 83.42
En yüksek 84.15
En düşük 83.18
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler