SoftBank'tan rekor zarar!

Merkezinin Japonya'da bulunduğu SoftBank 2022 ikinci çeyrekte rekor zararını açıkladı. Hisse satışlarından olumsuz yönde etkilenen SoftBank, 3,16 yenlik (23,4 milyar dolar) zarar açıkladı.

SoftBank'tan rekor zarar!

Telekomünikasyon şirketi olan SoftBank Group A.Ş, 3,16 trilyon yenlik zarar rekoruna imza attı.

Global olarak en büyük teknoloji yatırım fonlarından biri olan şirkete ait Vision Fund'ın yatırım portföyü dünya üzerinde teknoloji satışlarından olumsuz etkilenmiş durumda.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre Vision Fund geçen çeyrek döneminde 2,2 trilyon yenlik (16 milyar dolar) net zarar açıklamıştı. Haziran ayına olan 3 aylık dönemde ise 2,33 (17 milyar dolar) trilyon yenlik zarar açıkladı. 

softbank

Nasdaq borsası kötü etkiledi

Global çapta hisse senedi fiyatları yılın ikinci çeyreğinde düşmeye devam ederek SoftBank'ın Uber Technologies Inc. ve Coupang Inc. gibi kilit halka açık holdinglerinin değerlerine oldukça olumsuz yansıdı.

ABD'nin Nasdaq borsasında işlem gören teknoloji hisselerin işlem gördüğü Nasdaq 100 endeksi aynı dönemde yüzde 22 kayıp göstererek son 14 yılın en kötü performansını gösterdi.

Açıklanan veriler sonrası SoftBank'ın kurucusu ce CEO'su olan Masayoshi Son, “Bu zarar şirket tarihindeki en büyük kayıp ve bunu çok ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vision Fund küçülmeye gidecek mi?

SoftBank, Vision Fund kayıplarının 293,4 milyar yeninin (2,18 milyar dolar) Coupang için, 235,9 milyar yeninin (1,75 milyar dolar) SenseTime Group Ltd. için ve 220,7 milyar yeninin (1,64 milyar dolar) DoorDash için olduğunu beklirtirken, ayrıca AutoStore Holdings ve WeWork Inc.'te de düşüşler yaşandığının açıklaması yapıldı.

Yaşanan kayıpların ardından küçülmeye gidilmesi gerektiği vurgulandı. Vision Fund Başkanı olan Rajeev Misra tüm yoğunluğunu yatırım fonuna vereceğini açıkladı. 

SoftBank'taki son gelişmelerin ardından agresif geri alım programına rağmen 5 yıl önce olduğu yere oldukça yakın bir noktada. SoftBank, son olarak eylül ayına kadar 1 trilyon yenlik geri alım programları başlatabileceğine yönelik beklentilerin gündeme gelmesiyle hisselerin içinde bulunduğumuz yılda yüzde 5 seviyesinde prim yapmasına yardımcı oldu.

SoftBank'ın kurucusu ce CEO'su olan Masayoshi Son, bir süredir temkinli yaklaşmaya çalışırken, Alibaba Group Holding Ltd ile ilgili vadeli sözleşmeler yaparak 10,5 milyar dolar, 1  Temmuz'dan başlayarak vadeli sözleşmeler imzalayarak 6,8 milyar dolar elde etti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

SJPY KC Japon Yeni Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.8444
Satış 20.9489
Değişim -0.0684%
Son Değer 20.9489
En yüksek 21.0309
En düşük 20.9002
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler