Yabancılar kira ödemelerini yapmıyor!

Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden küresel çapta etkilenen olayların biri de talep sonrası artan kira fiyatları. Ev sahiplerinin uyguladığı zamdan dolayı şikayette bulunan yabancılar artık kira ödemek istemiyor. Alanya ve Manavgat'ta çok sayıda mağdur bulunmakta.

Yabancılar kira ödemelerini yapmıyor!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası gerçekleşen bir olay da göç dalgasının yaşanması. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri, uyguladığı fahiş zam fiyatlarının ardından ödemesini yapmayan veya kaçan yabancıları şikayet etmek için adliyenin yolunu tuttu. Bu durumun yaşandığı bölge özellikle Alanya ve Manavgat olurken piyasalarda ciddi sorunlar yaşandığını belirten Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar açıklamalarda bulundu.

Yabancılar kira ödemelerini yapmıyor! - Resim : 1

İsmail Çağlar açıklamasında, “Ukrayna-Rusya savaşı sonrası ortaya çıkan fahiş kira bedellerinin geçici olduğunu biliyorduk. 2-3 bin TL’lik bir dairenin 8-10 bin TL’ye kiralanması akılcı değildi. Biz bunu ev sahiplerine anlatmaya çalıştık. Ama o dönem ev sahipleri birbirinden etkilendi. ‘Onun dairesi 8 bin TL’yse benimki 10-12 bin eder’ yanlışına düştü” ifadelerine yer verdi.

Çağlar konuşmasında, yıllardır kirasını düzenli ödeyen kiracıların kira artışlarına maruz kalmasına da değindi. Bununla beraber evlerini yüksek fiyatlardan vererek kârlı olacağını düşünen ev sahipleri mağdur durumda. Yabancıların yüksek kira ödemeleri olduğunu fark etmesiyle ya kiralarını ödemiyor ya da ülkelerine dönüyor. 

Ev sahipleri yapılan uyarılar karşısında duyarsız kalarak ev kiralarını fahiş fiyata çekmesiyle yaşanan kira bedelinin karşılanmaması veya indirim beklentileri artık yargıya taşınıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler