Socar: Petkim'in borsa performansından tam olarak memnun değiliz

Socar Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov: Petkim'in borsa performansından tam olarak memnun değiliz...

Socar: Petkim'in borsa performansından tam olarak memnun değiliz

Socar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vagif Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şuşa ziyaretinde söylemiş olduğu Türkiye Petrolleri ile Socar'ın üçüncü ülkelerde yatırım yapması hakkında, ''Ülke henüz belirlenmedi. Ancak uzak bir bölge olmayacak, yakın coğrafya için değerlendirmelerde bulunabiliriz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azebaryan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Şuşa ziyaretinde gündeme gelen Türkiye Petrolleri ile Socar'ın üçüncü bir ülkede ortak yatırım gerçekleştirmesine yönelik olarak Socar yetkilileri yakın coğrafya sinyali verdi. 

Basın mensuplarıyla buluşan Socar yöneticilerinden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vagif Aliyev, ''Socar ve TPAO, 1994'ten bu yana ortak yatırım yapıyor. Bunu sürdürmek istiyoruz. Fakat henüz ülke kesin olarak netleşmedi. Bahsi geçen üçüncü ülke yakın coğrafyada bir yer olacaktır. Örneğin Singapur ya da Afrika olmaz.'' şeklinde konuştu.

"Petkim'in borsadaki performansından tam olarak memnun değiliz"

Socar yöneticileri toplantıda Petkim'e yönelik bazı değerlendirmelerde de bulundu. Aliyev, Petkim'in borsadaki performansından pek memnun olmadıklarını, şirketin doğru değerlenmediğini söyledi.

Socar Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov, Petkim ve Star birleşmesinin nihai hedef olduğunu ancak bu sürecin 1-2 yıllık değil daha uzun vadeli olduğunu belirtti. Gahramanov, bunun bir  halka arz düşüncesi olduğunu da aktardı. Gahramoanov, "Petrolün yükselişi, marjları tüm dünyada sıkıştırıyor. Bunu tüm dünya için yanıtlamak lazım. Bu marjlar ile yeni rafineri yatırımı yapılmaz." ifadelerini kullandı.

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler