Fed öncesi Wall Street'te ve Avrupa'da işlem yapanlar bu habere dikkat!

Avrupa hisse senedi piyasaları, bu akşam açıklanacak olan faiz kararı öncesi ihtiyatlı şekilde ilerliyor.

Fed öncesi Wall Street'te ve Avrupa'da işlem yapanlar bu habere dikkat!

Avrupa hisse senedi piyasaları, Federal Rezerv'in (Fed) akşam beklenen para politikası açıklamaları öncesinde ihtiyatın hakim olmasıyla birlikte, yükseliş trendini sürdürmekte zorlanırken, Çarşamba günü Wall Street'te fazla bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Paris'te CAC 40 endeksi, sabah açılışta önceki günün kazançlarını açılıştan kısa süre sonra sildikten sonra, TSİ 10:45 civarında  yüzde 0.22 toparlanarak 6.653.98'e yükseldi. Frankfurt'ta Dax yüzde 0.03 ve Londra'da FTSE yüzde 0.13 değer kazandı.

Pan-Avrupa FTSEurofirst 300 endeksi yüzde 0,23 ve euro bölgesi için EuroStoxx-50          yüzde 0,25 arttı. Kendi adına, Stoxx-600, art arda sekiz seans artış yaşadıktan sonra yüzde 0,24 değer kaybetti.

Yatırımcılar, merkez bankasının ekonomik tahmini ve liderleri arasında tahvil alımına devam etme konusundaki tartışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için iki günlük Fed toplantısının sonucunu bekliyor.

Yatırımcılar arasında yapılan bir ankate göre, birçok piyasa operatörü, merkez bankasının alımlarını azaltma stratejisini sunmak için Ağustos veya Eylül ayına kadar bekleyeceğine inanıyor.

FED baş stratejisti Sam Stovall, "Fed herhangi bir 'daraltma' kararı vermeden önce hala bekleneceği bekleniyor. Fakat faiz kararı değişmese bile değişen piyasa dinamikleri hakkında bir işlem yapma ihtimalinin de olduğunu düşünülüyor.''

AVRUPA'DAKİ DEĞERLER

Avrupa otomotiv sektörü yüzde eksi 1.12 ve temel kaynaklar sektörü yüzde eksi 1.01, düşüş yaşadı. Ekonomik canlanma beklentilerinden yararlandıktan sonra kâr satışları ile birlikte son zamanların en büyük düşüşünü yaşıyor.

Thyssenkrupp yüzde 5,2, ArcelorMittal yüzde 2,94 ve Faurecia yüzde 2,48 değer kaybetti.

CAC 40'ın zirvesinde yer alan Worldline, Goldman Sachs'ın hisseyi, tercih edilen hisse senetleri listesine dahil etme kararının ardından yüzde 2,51'lik bir kazançla öne çıkıyor.

FED Faiz Oranları!

Tahvil faizleri, Fed'in açıklamaları öncesinde geri çekildi. Merkez bankasının para politikası beyanı, Başkan Jerome Powell'ın TSİ 21:00'da yapacağı basın toplantısı öncesinde tahvil faiz oranlarında düşüş devam ediyor.

On yıllık Hazine tahvillerinin getirisi birden fazla baz puan düşerek yüzde 1.4871'e geriledi. Aynı vadedeki Alman Bund'unki ise yaklaşık iki baz puan düşerek yüzde 0.245'e geriledi.

İngiliz iki yıllık devlet tahvili faizi, Mayıs ayında enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi haberlerinin ardından yaklaşık bir aylık zirveye ulaştıktan sonra hafifçe artarak yüzde 0.087'ye yükseldi.

İngiltere'de enflasyon beklenmedik bir şekilde İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüzde 2,0 olan hedefini aştı ve geçen ay yüzde 2,1'e yükseldi.

DEĞİŞİKLİKLER

İngiliz enflasyon rakamı, dolar ve euro karşısında yüzde 0.2 değer kazanan sterlini yükseltiyor.

 Ham Petrol

Ham petrol fiyatları, yukarı yönlü hareketin gücü tükeniyor gibi görünse de, talebin toparlanmasına yönelik görünümün teşvikiyle hala bir miktar yükseliş zemini hazırlığında gibi.

Brent varil yüzde 0,2 yükselerek 74,14 dolar, art arda beşinci yükselen seansını gerçekleştirdi ve ABD hafif ham petrol (WTI) varili yüzde 0,1 artışla 72,19 dolar oldu.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler