Şili: Stellar ağındaki yeni stablecoin dikkatli bir şekilde başlıyor

Şili pezosuna bağlı olan stabilcoin CLPX, bu hafta Stellar'ın ağında piyasaya sürüldü. İlk birkaç gün transfer ve bakır piyasasında tutunamadı.

Şili: Stellar ağındaki yeni stablecoin dikkatli bir şekilde başlıyor

Şili pesosunun değerine bağlı yeni bir stabilcoin, bu haftadan bu yana açık kaynak ödeme ağı Stellar'da aktif durumda. Ancak bunun kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Şili merkezli CLPX Inc. şirketi tarafından piyasaya sürüldü ve “CLPX” olarak adlandırıldı. Ancak yeni stablecoin'in Pazartesi günü işlem görmeye başlamasından bu yana tamamen çatıdan geçtiği söylenemez.

Stellar Expert'teki deftere bir bakış, işlem hacminin sadece 12.258 USD veya 12.925 işlem olduğunu gösteriyor. CLPX'in tüm amacı, geleneksel peso bazlı transferlere daha ucuz bir alternatif sağlamak olmalıdır. Şirket, geleneksel banka havalesi hizmetlerinden önemli ölçüde daha düşük işlem ücretlerine sahip olduğu için Stellar ağını kullanıyor.

Bu yeni stablecoin'in arkasında tam olarak kim var?

Özellikle Çin ile ilgili olarak bakır piyasasında işlemleri hızlandırabilecek bir stablecoin çıkarmak mantıklı olsa da, zayıf ciro belirli bir şüpheciliğe işaret ediyor. CLPX Inc.'in arkasında kim var? Araştırma, KB Trading adlı bir şirketin sahibini ortaya çıkardı. İnternet varlıkları ortaklık göstermiyor.

El Salvador'daki Bitcoin yasasının ardından Latin Amerika ve İspanyolca konuşulan ülkelerde kripto para birimlerinin tanıtımına yönelik artan bir eğilim gözlemlenirken, Şili'de düzenleme konusunda oldukça sessizleşti. Ancak bilinen şey, Şili merkez bankasının CBDC planlarına sahip olduğu. Bunları özel bir stratejik planın parçası olarak 2018'den beri araştırıyor. 2019'dan alınan bir ara sonuç, böyle bir CBDC'nin kesinlikle faydalı olabileceğini belirtti. Vali Mario Marcel bunu özellikle toptan ve sınır ötesi ödemelerde gördü. Ancak altyapı maliyetleri, siber güvenlik ve ödemelerin anonimliği ile ilgili endişelerini de dile getirdi.

Etiketler