Lionel Messi, PSG Token aldı

Geçtiğimiz günlerde Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain'e transfer olmasıyla gündeme gelen Messi, PSG Token aldı.

Lionel Messi, PSG Token aldı

Lionel Messi, geçtiğimiz günlerde Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain'e transfer olmasıyla gündeme gelmişti. Ünlü futbolcunun ücretinin bir kısmının kulüp tarafından kripto varlık olacak ödeneceği öğrenildi.

Messi, bu hafta PSG ile iki yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu transfer ona yıllık 41 milyon dolar tutarında maaş ve ikramiye, ayrıca 30 milyon dolarlık da kayıt ücreti kazandıracak.

PSG tarafından yapılan açıklamada, Messi'nin 'hoş geldin paketinin' kripto varlık birimi PSG Taraftar Token ödemesi de içerdiği aktarıldı.

PSG ilk defa bir yıl önce fan token yayınlamıştı. 2020 yılının ocak ayında kripto varlık işlem platformu Socios.com ile beraber oluşturulan PSG fan tokeni, PSG'nin yeni bir hayran topluluğu oluşturmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlandı.

PSG, 34 yaşındaki Messi'ye kripto varlık birimi olarak ödeme yapma adımının onu 'küresel olarak sporda en yenilikçi ve avangard markalardan biri' yapacağını öne sürdü.

PSG’nin ortaklıklar sorumlusu Marc Armstrong yaptığı açıklamada, Socios.com ve PSG Taraftar Tokenlerini benimsemenin kulübün yeni bir küresel izleyiciyle etkileşim kurmasını ve önemli bir dijital gelir akışı oluşturmasını sağladığını söyledi.

PSG'nin ortaklıklar sorumlusu Marc Armstrong yaptığı açıklamada, Socios.com ve PSG Taraftar Tokenlarını benimsemenin, kulübün yeni bir küresel izleyiciyle etkileşim kurmasını ve önemli bir dijital gelir akışı oluşturmasını sağladığını aktardı.

İngiltere'nin Manchester City'si mart ayında aynı teknolojiyi kullanarak kendi taraftar tokenini piyasaya sürdü.

Socios.com CEO'su Alexandre Dreyfus yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Taraftar tokenları ve Socios.com, sporda en üst düzeyde giderek daha belirgin bir rol oynuyor.”

Lionel Messi, PSG Token aldı - Resim : 1

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Çarşamba günü verdiği bir demeçte, dünyanın en ünlü futbol süper starıyla kulübün anlaşma sağlamasının elde edilen finansal gelirler karşısında 'şok edici' olduğunu belirtti.

Etiketler