Merkez Bankası yöneticisinden beklenmedik kripto açıklaması

"Bitcoin satın almak mayın tarlasına girmek gibi" diyen MB yöneticisi Bitcoin'i saadet zincirine benzetti.

Merkez Bankası yöneticisinden beklenmedik kripto açıklaması

Rusya'nın Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sergei Shvetsov, Bitcoin'e karşı olumsuz bakış açısını yineledi. Yönetici, kripto parayı saadet zincirine benzettiğini tekrar dile getirdi, çarşamba günü gerçekleştirdiği röportaj esnasında bankanın dijital para yatırımlarına ilişkin endişelerini aktardı ve yatırımcıları zarar riski konusunda da ciddi şekilde uyardı.

Shvetsov, yerel yatırımcıların "teknolojik finansal saadet zincirleri" olarak adlandırdığı alternatif finansal araçlarına giderek daha çok para aktardığını ve Bitcoin'in de bu saadet zincirlerinden biri olduğunu ileri sürdü. Shvetsov, çoğu bireysel yatırımcının kripto para yatırımlarından büyük getiri beklentisi içerisinde olarak gayrimenkullerini sattığını ya da borç aldığını söyledi.

Sergei Shvetsov,  “İnsanlar Bitcoin satın aldığında mayın tarlasına girmiş oluyor ve güvenebilecekleri kendilerinden başka kimse olmuyor. Kimse onları koruyamaz" diye açıkladı. Shvetsov, Rusya hükümetinin kripto para yatırımcılarının zararları konusunda hiçbir sorumluluğu olmadığını vurguladı ve şunları söyledi: Rusya Federasyonu tarafından korunmadığınız, paranızın uçup gidebileceği ve bu konuda hiçbir şey yapamayacağınız alanlara girmenize gerek yok.  dedi

Etiketler