Sıla Şentürk'ün Ölümü herkesi etkiledi: Yeter artık

16 yaşında olan Sıla Şentürk'ün nişanlandığı kişi tarafından boğazının kesilerek öldürülmesi toplumun tepkisini çekti. Sıla Şentürk'ün Ölümü herkesi etkiledi: Yeter artık

Sıla Şentürk'ün Ölümü herkesi etkiledi: Yeter artık

16 yaşında olan Sıla Şentürk'ün nişanlandığı kişi tarafından boğazının kesilerek öldürülmesi toplumun tepkisini çekti. Özellikle siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, futbol kulüpleri, dernekler bu olayla ilgili ard arda açıklamalar yaptı.

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün nişanlandırıldığı kişi tarafından bıçakla boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili hemen herkes tepki gösterdi. Siyasetçilerin gösterdiği tepkilerden bazılarından sizlere bahsettik. 

Sıla Şentürk'ün Ölümü herkesi etkiledi: Yeter artık - Resim : 1

Muharrem İnce: Evlatlarımızı katleden bu düzeni değiştirmek boynumun borcudur

“Sıla, umutla hayaller kuracağı yaşta, zorla nişanlandırıldığı bir cani tarafından katledildi. Evlatlarımızı katleden bu düzeni değiştirmek benim boynumun borcudur. Sıla'nın ahı da bu düzeni besleyenlerin boynuna borç olsun! Mekanın cennet olsun güzel kızım.”

Temel Karamollaoğlu: Artık somut adımlar atma zamanı

“Çok üzgün ve öfkeliyim; kelimelerin kifayetsiz kaldığı ve sözün bittiği yerdeyiz…Artık somut adımlar atma zamanı, hem de bir dakika daha gecikmeksizin!”

Ali Babacan: Yüzümüz gülmeyecek

“Giresun'dan gelen haber insanı kahrediyor. Henüz 16 yaşındayken nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen Sıla Şentürk'e Allah'tan rahmet diliyorum. Kadınları öldüren zihniyeti toprağa gömmedikçe yüzümüz gülmeyecek.”

Ümit Özdağ: İlk olmadığını biliyoruz ama son olması millet olarak elimizde 

Boğazı kesilerek öldürülen Sıla Şentürk sadece 16 yaşında bir kız çocuğuydu. Kadınların katledilmesine, çocuklarımızın öldürülmesine Yeter Artık diyoruz. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Söz tükendikçe mücadeleyi daha fazla büyütme zamanı. Çocuklarımız için. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: Zamanı geri alamıyoruz. Hayat akıp gidiyor. Bu akıntıda geride 16 yaşındaki Sıla Şentürk kızımız bir caninin insafsız ellerine kaldı. Duyulmadı hiç, duyanlar ise dinlemedi. Tıpkı görmeyip sadece bakıldığı gibi. İlk olmadığını biliyoruz ama son olması millet olarak bizim elimizde.