Sigaraya zam geliyor! Sigara fiyatları zamlı ne kadar olacak?

2022 güncel sigara fiyatlarında yeni bir değişiklik yapıldığı açıklandı. Sigara üreticisi grup tarafından sigara fiyatlarında 2 TL zam yapıldığı duyuruldu. Peki, sigara fiyatları zamlı ne kadar oldu? Sigara zamları ne zaman uygulanacak? İşte detaylar…

Sigaraya zam geliyor! Sigara fiyatları zamlı ne kadar olacak?

Sigara tiryakilerini üzecek zam haberi geldi. Temmuz ayında ÖTV’ye yapılan zam, sübvanse edilmişti. 2 TL’lik zam oranının daha fazla sübvanse edilemediği için fiyatlara yansıyacağı öğrenildi. Döviz kurundaki çalkantı ve enflasyon oranlarının yükselmesi sigara fiyatlarında da etkisini gösterdi. Güncel sigara fiyatlarına 2 TL’lik zam yapılmasına karar verildi. Sigara zammının en kısa sürede uygulanacağı öğrenildi. Ülkemizde sigara fiyatları yılda en az iki kere değişiklik gösteriyor. Sigara kullanımının azalmasını sağlamak amacıyla devlet tarafından yüksek ÖTV uygulanıyor. 

Sigaraya zam geliyor! Sigara fiyatları zamlı ne kadar olacak? - Resim : 1
En ucuz sigara ve en pahalı sigara hangisi oldu?


Türkiye’de farklı sigara markalarının ürünleri satışa çıkarılıyor. Lakin, zam haberi tüm sigara markaları için geçerli olacak. En yüksek fiyata sahip sigara markası ise Marlboro oldu. Marlboro klasik paketin fiyatı 31 TL olarak belirlendi. Zam ile birlikte fiyatı 33 TL’ye yükselecek. Marlboro Edge, Marlboro Roll ve Marlboro Touch fiyatları ise 29 TL’den 31 TL’ye çıkartılacak. 2022 sigara zammının ne zaman uygulanacağı sorusu ise tiryakilerin ana gündem maddesi haline geldi. Sigara üreticileri tarafından zamlı fiyatların piyasadaki sigara stoğunun tükenmesi ile uygulanacağı yönünde sinyaller verildi. Lakin, sigara zammının en geç Ekim ayı içerisinde etiketlere yansıması bekleniyor.

Sigaraya zam geliyor! Sigara fiyatları zamlı ne kadar olacak? - Resim : 2
Tütün fiyatları da artacak


Marlboro ile birlikte Winston, Parliament, Kent ve Muratti marka sigaralara da zam uygulanacak. Parliament marka sigaralar 31.5 TL fiyat etiketine sahip bulunuyordu. Zam miktarının 2 TL yerine 1.5 TL olacağı Parliament sigaraların yeni fiyatı 33 TL olacak. Ülkemizde satılan en ucuz sigara ise West Grey SL oldu. 28.5 TL fiyat ile satışa çıkarılan West Grey’de zamlanacak. Sigara fiyatlarındaki artış tütün sektörünü de etkileyecek. Tütün fiyatlarına da en az 2 liralık zam uygulanması bekleniyor. Sigara fiyatlarındaki artış tiryakilerin tütüne yönelmesini sağlamıştı. Lakin, tütün fiyatlarının da yüksek maliyetlere sahip olduğu ve sürekli değiştiği görüldü.