Dünyanın en zenginleri listesi açıklandı! Adı sanı duyulmamış bir iş insanı zirvede

Dünyanın en zenginleri listesi açıklandı. Açıklanan listeyi incelediğimizde adı sanı duyulmamış bir iş insanı zirveyi kaptı.

Dünyanın en zenginleri listesi açıklandı! Adı sanı duyulmamış bir iş insanı zirvede

Dünyanın en zenginleri listesi açıklandı. Bildiğiniz gibi uzun yıllardır dünyanın en zenginleri listesinin zirvesinde Amazon’un kurucusu Jeff Bezos bulunuyordu. Fakat listeye adı sanı duyulmamış bir Hintli iş adamı zirveyi salladı. Jeff Bezos’un birinciliğini önce Elon Musk sallamış ve Jeff Bezos ikinci sıraya düşmüştü. Fakat Gautam Adani yalnızca iki ayda önce Bill Gates’i daha sonra da Jeff Bezos’u geriye attı.

Dünyanın en zenginleri listesinde zirveyi oynayan Jeff Bezos tahtından oldu. Elon Musk ilk sıraya yerleşince Bezos dünyanın en zengin ikinci insanı oldu. Fakat bugün açıklanan listede son aylarda hızlı yükseliş gösteren Hintli iş adamı Gautam Adani ikinci sıraya yerleşti.

Adı sanı duyulmamış iş insanı Bill Gates’i geçti!

Gautam Adani

Dünyanın en zenginleri listesinde bildiğiniz gibi Bill Gates’te yer alıyor. Fakat Bill Gates’i de Jeff Bezos’u da geçen bir isim var ki adı sanı duyulmamış biri. Normalde 14. Sırada yer alırken şimdi ikinci sıraya yerleşen Gautam Adani, Adani Group’un başkanı ve kurucusu. Zenginler listesinin tepesine kısa sürede çıkan Adani, şirket hisselerinin rekor seviyeye çıkmasıyla servetine servet ekledi.

Elon Musk birinci sırada!

Uzun yıllar boyunca birinci sırada Amazon’un kurucusu Jeff Bezos yer alıyordu. Serveti 145,8 milyar dolara düşmesiyle beraber 146,9 milyar dolar servete sahip olan Gautam Adani ikinci sıraya çıktı. Listenin ilk sırasında ise adından bahsettiren 260 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk bulunuyor.

Gautam Adani kimdir?

Dünyanın en zenginleri listesiAdani Grubun kurucusu olan Gautam Adani, petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri içinde bulunmak üzere pek çok sektörde yatırım yapmasıyla ön plana çıkıyor. Özellikle son zamanlarda Suudi petrol devi Aramco ile iş birliği yapan Adani Grup, inşaat ve çelik alanlarında da yaptığı ortaklıklarla bilinmektedir. Gautam Adani, 1980’li yılların sonunda üniversiteyi terk ederek öncelikle bir tarım ve ticaret firması kurdu. Son iki yılda serveti artan Adani’nin 16 Mart 2020 yılında 5.8 milyar dolar serveti vardı. Yaptığı ortaklıklarla kısa sürede 100 milyar doları geçen servetiyle adından bahsettiren Adani, en zenginler listesinde yer almayı başardı. Gautam Adani, 20 yıl önce fidye için kaçırılmış ve fidyecilerin elinden sağ salim kurtulmuştu.

Zenginlerin serveti eriyor!

Dünyanın en zenginleri listesinde bulunan zenginlerin serveti eriyor. Elon Musk birinci sırada bulunsa da yılbaşından bu ana kadar serveti 18,9 milyar dolar azaldı. Jeff Bezos’un serveti ise 39 milyar dolar azaldı. Şuanda ikinciliği Gautam Adani’ye bırakan Jeff Bezos’un serveti erimeye devam ediyor.  Ünlü iş adamı Bill Gates’in de bu yıl yılbaşından itibaren servetinden toplam 20,6 milyar dolar eridi. ABD borsalarında yaşanan sert düşüş, şirketlerin hisselerinde değer kaybı yaşamasına neden oluyor.