SEC üyesi Peirce: SEC'in gerekçeleri zayıflıyor

SEC üyesi Peirce, Bitcoin'e yönelik açıklamalarda bulundu.

SEC üyesi Peirce: SEC'in gerekçeleri zayıflıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi Hester Peirce, Bitcoin'e yönelik açıklamalarda bulundu. Peirce, ''SEC, bir Bitcoin ETF'sini uzun bir süre önce onaylamadı.'' dedi.

'Kripto anne' lakabıyla anılan ve Bitcoin destekçiliği ile bilinen Peirce, çalıştığı kurumun yıllar önce Bitcoin ETF'sine yeşil ışık yakmış olması gerektiğini düşünüyor. Ona göre SEC'in nedenleri ise giderek zayıflıyor.

CNBC'ye verdiği röportajda Peirce, BTC ETF'leri ve SEC'in sonunda böyle bir ürüne onay verip vermeyeceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bunun kendisine en çok sorulan sorulardan biri olduğunu belirten Peirce, SEC'in bir BTC ETF'ini pek çok kez reddetmesinden sonra artık yöntemlerinin eskidiğini söyledi:

''Standartlarımızı diğer ürünlere uyguladığımız şekilde uygulamış olsaydık, bir ya da birkaçını zaten onaylamış olurduk. Geçmiş dönemde onaylamama gerekçelerimiz her geçen gün biraz güç kaybediyor.''

Öte yandan Hester Peirce, düzenleyicilerin daha modern ve yenilikçi gelişmeleri incelemeye alışkın olmadıkları için eski usul bir yaklaşıma sahip olduklarını da belitti. Bunun yanında Peirce, kripto para piyasasının son on yılda biraz daha olgunlaştığına inandığını da açıkladı. Bu sebeple, bir Bitcoin ETF'si mevcut durumda çalışabilir gibi görünüyor.

SEC, bir BTC ETF başlatmaya çalışan birçok şirketten çok sayıda başvuru aldı. Fakat şu ana dek neredeyse tümü reddedildi. Komisyon hâlâ bazılarını gözden geçiriyor ama VanEck'in son başvurusunda olduğu gibi esas kararı ertelemeyi sürdürüyor. 

Bununla beraber Kanada, bu yıldan itibaren hali hazırda faaliyet gösteren üç Bitcoin ETF'sine sahip olduğu için önemli derecede daha olumlu bir yaklaşım ortaya koydu. Piyasaya sürülmesinin ardından ilk aylarda yatırımcıların milyonlar yatırmasıyla olumlu bir başlangıç yaptılar. Bu da piyasalar tarafından ilginç karşılandı.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler