Çoğunlukla yenilenebilir enerjiden Bitcoin madenciliği

Yeni kurulan Bitcoin Madencilik Konseyi tarafından yapılan bir araştırma, BTC madenciliği yaparken yenilenebilir enerjilerde bir artış gözlemliyor.

Çoğunlukla yenilenebilir enerjiden Bitcoin madenciliği

Bitcoin Madencilik Konseyi, madencilik endüstrisinin çıkarlarını temsil etmek istiyor. İkincisi, nihayetinde Bitcoin madenciliğinin yüksek güç tüketimi ile ilgili iddialarla giderek daha fazla karşı karşıya kalıyor. Bir ilk rapor konseyi şimdi iddia: 2021 yılının ikinci çeyreğinde ilk itibaren sanayide yenilenebilir enerjilerin kullanımının 52,2 oranında artmıştır.

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor'un başlattığı Konsey , 1 Temmuz'da bir rapor yayınladı. Bitcoin Mining'den yapılan alıntı şöyle diyor:

Bitcoin madenciliği ihmal edilebilir miktarda enerji tüketir, hızla daha verimli hale gelir ve diğer herhangi bir büyük ülke veya endüstriden daha yüksek bir sürdürülebilir enerji karışımıyla çalışır.

23 konsey üyesi, kullandıkları enerjinin yüzde 67,6'sının yenilenebilir kaynaklardan geldiğini belirtti. Küresel sektör ortalamasında bu pay yüzde 56 olacaktır. Elon Musk tarafından Bitcoin madenciliğinin olumsuz çevresel etkisi hakkında körüklenen tartışma orantısız mı?

Bitcoin madenciliği rakamları şüpheli

Bitcoin madenciliğini kınamak istemeden, Konsey raporunun sağlıklı bir şüphecilik dozu gerektirdiğini belirtmek gerekir. Aslında yenilenebilir enerjilerde büyük bir artış olduğunu kanıtlasa da, 2021'in ikinci çeyreği için hash oranında yüzde 45,5'lik bir düşüş kaydetti. Bu düşüşün Çin madencilik yasağından kaynaklandığı biliniyor. Bu nedenle, Çinli tedarikçilerin madencilik piyasasına geri dönüşünün ne kadar sürdürülebilir olacağı tamamen açık.

Bitcoin’in harcadığı enerji, Amerika’de boşa harcanan enerjinin yüzde 2.8’i
Madencilikte tüketilen enerji kullanımına ilişkin veriler paylaşmaya devam etmekte olan Saylor, “Bitcoin madenciliğini, bütün dünyada harcanan enerji ile karşılaştırdık. Bitcoin, bütün dünyadaki enerji üretiminin yüzde 0.1’ini harcıyor. Bitcoin’in bütün dünyadaki enerji harcama oranı, Amerika’de boşa harcanan enerjinin yüzde 2.8’ine eşit.”

Etiketler